Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Editorial PC Magazine Romania, Septembrie 2003

A FI PERFECT

Dan Iancu
Redactor șef
PC Magazine România

Un PC perfect este măsura faptelor, iar nu cea a viselor. Gândiți-vă că lucrurile se mai schimbă, dar nu veți face chiar totul.

Se pare că edilii capitalei și-au luat misiunea în serios și s-au apucat de străzi. Evident să le spargă. Cine dorește zilele acestea să ne facă o vizită la redacție poate să o facă pe jos. Cu mașina e mai dificil, doar dacă te-a dotat statul cu vreun Hummer să nu-ți pese de bucșe și alte alea. Cum nimic nu se sparge ușor, aici la etajul patru, am de ceva timp un concert stereo de pickamere, mai ceva decât va fi Stufstockul vinerea care vine. Așa ca să nu vă așteptați la vreo revoluție în curând... Sau credeți că totuși va veni? Ați aflat ceva? Mde. Eu zic să spuneți și la prieteni că în curând vom face schimbări majore în modul de a ieși în lume. Cum și în ce fel vedeți în numărul care vine. Noi, adică autorii schimbărilor, sperăm că vă vor place. Și dacă da, dar mai ales dacă nu, scrieți-ne. Totul se poate negocia până la urmă.

În rest văd că guvernanții se mișcă vioi la munte, la mare și în alte vizite de lucru la fel de mediatizate ca și licitațiile, prin care sunt populate birourile m'nealor cu cutiuțe haioase cărora le spunem în termeni intimi PC-uri. De veți căuta prin cele situri, nu veți da de urmă de anunț "lume, lume, facem licitație pe banii publici să ne luăm solitaire..." Dar să nu ne întristăm, mai bine-un cântec vesel să cântăm, acela cu lelița Ioana și ajunsul pân' la toamnă.

Cum ar fi să fie?

Păi dacă ne uităm la "PC-ul perfect" cam ne dăm seama pe unde suntem și mai ales cum ar trebui să fim. Nu vă lasați duși de complexitatea problemei, mai bine fiți pragmatici și luați un PC pe masura faptelor, iar nu pe cea a viselor. Alegerea unei scule, în fond și la urma urmei calculatorul asta este, nu reprezintă decât un act cumpănit și previzionar. Nu trebuie să fie nici prea zgârcit, dar nici prea generos în resurse. Pe de o parte luați în calcul unde va fi acel calculator. Una e acasă, alat e la birou. Apoi cine, ce și mai ales cum. Nu-și are haz un super-accelerator grafic într-un loc unde de dimineață până seară se culeg documente, dar o tastatură dibace e neapărat necesară. Punem la dispoziția voastră acest articol pentru a învăța cum se taie măsura, nu neapărat să fie literă de lege. Trebuie și să previzionați, nu ajunge să faceți un inventar precis al momentului. În general o actualizare trebuie să fie absolut necesară, iar nu o uitare în planurile de viitor. Costă.

Unde să punem?

Stocarea datelor pare a fi un subiect nu tocmai interesant la o primă vedere. Hai să privim altfel. Într-un oarecare viitor, nu tocmai îndepărtat, vom avea nevoie de foarte multă memorie pentru tot soiul de lucruri. Sarabanda cumpărării discurilor poate fi înlocuită cu închirieri de spații după necesități. Într-o lume, mai putin futuristă decât credeți, cablul va avea o putere de transmisie din ce în ce mai mare și veți primi tv, radio, telefon și Internet printr-o conexiune banală. Viteza nu va mai fi o problemă acută, iar dial-up-ul va fi istorie. Atunci la ce bun să tot căutați discuri hard mai mari și mai iuți? Nu e mai sănătos să nu vă mai ocupe salvarea datelor sau fiabilitatea mediilor de stocare? Ai un abonament și e treaba lor. Vai și amar de buzunarul lor dacă îți pierd lucrurile.

Dar până atunci

Vă oferim un test de hard-uri pentru toate buzunarele. Ca de obicei specificațiile tehnice însoțesc rezultatele testelor noastre, făcute la sânge. Nu iertăm nimic și cine are curiozități poate să încerce să le reproducă. Noi spunem că o să vă iasă la fel. Altfel în acest număr vă veți confrunta cu o mulțime de soluții de Linux, dar și altele.

Ca să închei

Vacanța își urmează cursul. Salvăm Vama Veche, sper că vom continua și la iarnă, găurim asfaltul și multe noutăți în materie de tehnologia informației vă așteaptă. Folosiți cât mai des poșta redacției pentru a ne spune ce gânduri aveți, ce doriți sau ce vă doare. Vă promit că vă voi răspunde personal, dacă nu eu, atunci un redactor responsabil de rubrică. Important este faptul de a fi în legătură unii cu alții și de a ști că voi, cititorii noștri, găsiți în paginile revistei cât mai multe răspunsuri. Aștept deasemenea și colaboratori, oameni cu idei, cu proiecte interesante, nemaipomenite sau chiar geniale. E un îndemn mai ales pentru cei care participă la tot felul de competiții și se simt mai bine mediatizați afară. Noi suntem aici pentru voi.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro