Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, August 2003

Știri pe scurt

Macromedia a lansat produsul Macromedia Breeze Live, un program care le permite companiilor să deruleze cursuri și să comunice on-line, în timp real, prin intermediul unor prezentări integrate, prin folosirea comună a acelorași fisiere video, audio și a afișajului desktop. Breeze Live este cel mai nou modul add-on pentru platforma de prezentare Macromedia Breeze, o soluție completă pentru derularea, administrarea și monitorizarea cursurilor multimedia.

HP a anunțat extinderea programului de returnare și reciclare Planet Partners prin recuperarea cartușelor HP inkjet de la consumatorii din câteva țări europene. Până la sfârșitul acestui an, programul va fi implementat în Germania, Austria și Elveția, urmând ca în 2004 să adere la program și Marea Britanie, Irlanda și alte țări. Toate cartușele HP inkjet returnate în țările Europei vor fi reciclate într-o fabrică situată în această regiune.

Provision Software, distribuitorul autorizat pentru România al produselor Check Point Software Technologies, a anunțat că soluția Check Point VPN-1/FireWall-1, a primit distincția de Cea mai bună soluție de securitate Internet în cadrul Premiilor SC Awards 2003. VPN-1/FireWall-1 protejează companiile prin securizarea comunicațiilor via internet, intranet sau extranet, precum și resursele critice ale rețelei interne împotriva accesului neautorizat.

Autodesk invită toți specialiștii CAD din România să participe la cea de-a doua ediție a concursului Proiectează cu Autodesk Inventor. Toți cei interesați pot trimite o captură de imagine, un desen sau o animație reprezentând unul sau mai multe proiecte, realizate cu ajutorul progamului Autodesk Inventor. Data limită de predare a proiectelor este 31 August 2003. Informații suplimentare privind regulamentul de participare sunt disponibile pe situl www.autodesk.XYZ/inventor-contest.

Echipa de studenți a Universității Politehnica din București a câștigat locul 2 la concursul internațional de proiecte informatice CSIDC 2003 (Computer Society International Design Contest) organizat de către IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineering), cea mai prestigioasă organizație de ingineri din lume. Echipa a prezentat proiectul EyesOnly, o soluție hardware de securizare a datelor.

Pe 4 iulie a.c., Flamingo Computers a devenit distribuitor autorizat Intel. Acest parteneriat se bazează pe experiența de piață, capacitatea de distribuție și rezultatele obținute de Flamingo până acum. Subiectul înțelegerii de distribuție între cele două companii cuprinde întreaga gamă de produse Intel destinate calculatoarelor personale.

Pe 14 iulie, o delegație de oficiali americani condusă de Samuel W. Bodman, Adjunctul Secretarului Comerțului din SUA, a vizitat compania Zapp. Vizita a făcut parte dintr-un program de întâlniri organizate în cadrul unei misiuni de afaceri la București și Sofia, care s-a desfășurat în perioada 14-19 iulie. Misiunea a constituit o bună oportunitate pentru reprezentanții firmelor americane de a cunoaște mediul de afaceri din România prin întâlniri directe cu firme românești, precum și cu oficiali din administrația centrală.

IBM a anunțat investiția a 10 milioane de dolari în activitățile sale aflate în derulare în zona EMEA, susținând astfel furnizorii independenți de software (ISV) pentru a promova aplicații noi și moderne pentru gama IBM eServer iSeries. Aceasta este o nouă etapă a programului derulat în ultimii doi ani la nivel mondial pentru a moderniza și îmbunătăți portofoliul de aplicații eServer iSeries.

Intel a anunțat că intenționează să dezvolte produse cu siliciu bazate pe standardul IEEE 802.16a, care vor asigura acces broadband wireless alternativ pentru metodele existente last mile de tipul liniilor pentru abonamente prin cablu și digitale (DSL). Intel colaborează cu Alvarion, lider în producerea de echipamente de acces broadband wireless last mile, pentru a oferi echipamente WiMAX-Certified, bazate pe siliciu Intel 802.16a, la prețuri competitive.

Romsys a decis să sprijine eforturile Agenției Naționale Antidrog prin dotarea cu tehnică de calcul. Romsys a făcut deja primul pas în direcția informatizării complete a Agenției, furnizând echipamente informatice și servicii de consultanță și asistență tehnică pentru realizarea un infrastructuri hardware, software și de comunicații complet integrată.

Compania ROEL a lansat în România duplicatoarele Ricoh JP 750 și JP 1255 din seria Priport. Aceste echipamente au fost implementate și utilizate de către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului în pregătirea și desfășurarea examenelor de bacalaureat 2003. ROEL a furnizat 150 de asemenea aparate pentru multiplicarea testelor de bacalaureat în aproape 150 de licee din București și din alte orașe ale țării.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro