Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, August 2003

IBM anunță un nou limbaj de programare

IBM a anunțat pe 9 iulie primul limbaj de programare care oferă întreprinderilor un mod automat de aplicare a politicilor de confidențialitate a datelor între sisteme și aplicațiile IT. EPAL este un limbaj pentru autorizarea politicilor de confidențialitate pentru întreprinderi, oferind dezvoltatorilor puterea de a extinde regulile specifice de confidențialitate în rândul sistemelor interne de afaceri și să automatizeze respectarea acestora.

Specificațiile curente de confidențialitate, cum ar fi Platform for Privacy Preferences (P3P), comunică politicile confidențiale de la aplicațiile de afaceri către aplicațiile folosite de consumatori. EPAL merge un pas mai departe, oferind un limbaj XML care permite organizațiilor sa introducă P3P dincolo de web, între aplicații și baze de date.

O echipă de studenți ai Universității Statului Carolina de Nord au dezvoltat deja primul instrument care să-i ajute pe dezvoltatori să utilizeze EPAL. Privacy Authoring Editor ajută companiile să autorizeze și să editeze politici de confidențialitate folosind EPAL, permițând în același timp exprimarea unor reguli de confidențialitate mai bogate și mai complexe.

Studenții au dezvoltat Privacy Authoring Editor ca un proiect open source, astfel încât specificațiile EPAL să evolueze, iar alți membri ai comunității open source să poată să actualizeze editorul pentru a îndeplini specificațiile.

Privacy Authoring Editor este disponibil la adresa sourceforge.net/projects/ epaleditor. - EAL

Detalii la: www.ibm.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro