Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, August 2003

Ecrane cu nano-emisie

Laboratoarele Motorola, divizia de cercetare aplicată din cadrul companiei Motorola, și-au anunțat rezultatele cu privire la cercetările nanotehnologiei de carbon.

Denumită nano emissive display - ecran cu nano-emisie (NED), această tehnologie le permite producătorilor de profil să creeze ecrane plate de mari dimensiuni ale căror caracteristici sunt superioare ecranelor de plasmă și LCD, pentru costuri chiar mai mici. În prezent, Motorola se află în negocieri cu producători de aparatură electronică din Europa și Asia în scopul comercializării acestei tehnologii.

Descoperirile Motorola în tehnologia NED ar putea face ca ecranele plate cu diagonala peste 50 și grosimea sub 3 cm să devină realitate în viitorul nu prea îndepărtat. Această tehnologie ar putea, de asemenea, să fie utilizată pentru ecrane mult mai mari, în genul celor folosite pentru evenimentele sportive sau pentru panourile publicitare. Nanotuburile pe bază de carbon (CNT-uri) sunt tuburi din atomi de carbon cu diametru mai mic de un nanometru - o miliardime de metru. CNT-urile posedă o combinație unică de proprietăți ce permit folosirea lor într-o varietate de scopuri, inclusiv în producția de ecrane plate.

Motorola a dezvoltat un proces special ce permite utilizarea CNT-urilor la temperaturi joase - o capabilitate foarte importantă având în vedere faptul că materialele folosite în acest scop (cum ar fi sticla sau tranzistorii) sunt sensibile la căldură. În plus, Motorola a creat o metodă specială pentru aplicarea individuală a CNT-urilor pe materiale de suprafață, o inovație care le permite producătorilor să creeze produse de design și să îmbunătățească caracteristicile specifice. Abilitatea de a poziționa CNT-urile direct pe un substrat și de a le controla, în același timp, amplasarea și dimensiunea, asigură o imagine de o calitate superioară și emisii optime de electroni, dar și claritate, culoare fidelă și rezoluție bună pentru ecranele plate. - EAL

Detalii la: www.motorola.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro