Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, August 2003

SIPLANET gestionează misiunile de transport NATO

Siveco România în parteneriat cu UTI Group a dezvoltat la solicitarea Centrului de Coordonare a Mișcării din cadrul MApN, un program de asistență a organismelor teritoriale ale CCM-MApN, care au roluri specifice de suport și coordonare la nivel local a misiunilor de transport internaționale.

SIPLANET (Sistem de Planificare, Execuție și Monitorizare a Transporturilor) reprezintă un proiect complex din punct de vedere al soluțiilor software și de infrastructură, și a fost creat cu scopul de a informatiza gestiunea misiunilor de transport NATO, precum și ale altor parteneri militari care tranzitează teritoriul României.

Sistemul, deja lansat cu succes în producție, permite în acest moment personalului CCM-MApN, de la nivel central, cât și de la nivel teritorial, conectarea prin diferite tipuri de legături la baza centrală de date și operarea prin intermediul interfețelor utilizator dezvoltate în Java.

Sistemul permite stocarea în baza de date a unui set de informații referitoare la documentele asociate unei misiuni de transport și cuprinde mecanisme de căutare avansate pe baza acestor informatii, ceea ce implica optimizarea procesului de urmărire a fluxului de documente asociat oricărei misiuni de transport.

Capacitatea ridicată de optimizare a proceselor de planificare și urmărire a transporturilor permite ca ruta acestora să fie detaliată suplimentar sau modificată în orice moment, utilizatorii sistemului putând fi avertizați în timp real asupra oricărei modificări survenite.

SIPLANET se bazează arhitectura specifică aplicațiilor n-tier, care permite conectarea utilizatorilor prin intermediul stațiilor de lucru fixe, dar și cu ajutorul sistemelor de comunicație mobile, prin GPRS.

Baza de date este centrală, alegându-se pentru aceasta Oracle Server 9i, iar pentru serverul de aplicație s-a optat pentru Oracle 9iAS. Cele două servere aparținând generației 9i de la Oracle au fost alese pentru acoperirea cerințelor exprimate de client, din punct de vedere al volumului de informație estimat a fi atins, precum și al securității datelor și operațiunilor cu aceste date. Utilizatorii autorizați se pot conecta de oriunde la aplicație, prin intermediul unei rețele tip VPN, prin canale de date criptate sau linii dedicate, asigurându-se astfel un nivel maxim de securitate a comunicațiilor.

Odată admiși în sistem, utilizatorii au la dispoziție un browser de internet pentru a culege și/sau actualiza date din sistem. - EAL

Detalii la: www.siveco.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro