Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Editorial PC Magazine Romania, August 2003

Să nu vă mai plângeți

Dan Iancu
Redactor șef
PC Magazine România

PC-ul este o unealtă binevenită oriunde și a trecut vremea când, acasă, doar jocurile primau.

Nu vă speriați, nu am de gând să mai pun pe nimeni la zid, poate doar câteva mici atenționări pe ici pe colo, ca să nu-mi pierd mâna. Voi trece la altfel de editoriale, în care-mi propun să aflați de la mine de ce-mi place să fac această revistă număr de număr, așa că mulți pot respira ușurați. Doar la prima vedere, pentru că, dacă se vor duce la "Suma de control", s-ar putea să se vadă. Conform obiceiului de a fi primul în redacție și a pleca ultimul. Deci cine scapă de Editorial, va fi cazat cu surle și trâmbițe acide pe ultima pagină, nu de alta dar suntem independenți și riscăm să rămânem așa.

Utilitare care mai de care

Foarte mulți utilizatori de PC-uri cred că lada de pe biroul lor se descurcă singură. Nimic mai neadevărat. Ca orice lucru, mai mult sau mai puțin delicat, dragele noastre calculatoare personale trebuie întreținute și, cum marii producători de software au din ce în ce mai multe griji pe cap din cauza concurenței, ne-am gândit că o colecție de utilitare bine pusă la punct vă va fi extrem de folositoare. Am adunat cu sârg tot ce ni s-a părut folositor, le-am testat cu atenție iar pe unele vi le punem la dispoziție și în CD-ul revistei noastre. Personal un astfel de ghid al utilitarelor îmi este de folos. Pot să aleg ce-mi este mai bun pentru a-mi face viața ușoară. Aplicațiile mari nu lasă întotdeauna locul curat și uneori au pretenția de a fi singure. Pe de altă parte din ce în ce mai mulți înțeleg că PC-ul este o unealtă binevenită oriunde și a trecut vremea când acasă doar jocurile primau. Cum internetul este din ce în ce mai mult bătut de români sau devine mult mai simplu să îți ții notițele, nu pe bilețele uitate prin sertare, ci în fișierele de pe disc, diferitele programe de arhivare, compresie, backup, dar nu numai ele, devin o cerință ale oricărui utilizator serios. Eu cred că voi, cititorii revistei noastre, faceți cu siguranță parte din această categorie. Nu înșir aici toate categoriile de utilitare. Vă spun doar că sunt 189. Multe? Dacă nu multe, oricum suficiente pentru a avea ce alege. Aveți grijă însă să nu le puneți pe toate în devălmășie și, mai ales, citiți instrucțiunile de folosire. Nu vă zgârciți cu timpul vostru pe principiul "las' că știu eu ce și cum." S-ar putea ca să nu știți și să vă coste mai mult lipsa de interes. Vă spun eu că articolul merită studiat:-)

Hârtie? Măi să fie!

Da, dragilor. Suntem în mileniul trei și imprimantele sunt la mare preț. Nu numai că nu se reduce cantitatea de informație tipărită, dar asistăm la o explozie tehnologică ce vizează această categorie de periferice. Pentru acest număr am ales imprimantele cu laser monocrom. Aparent doar, alegerea noastră este stranie într-o lume în care culoarea e la mare preț. Dar întâi și-ntâi documentele, în majoritatea lor sunt alb-negru. Apoi gândiți-vă la o mare sumă de oameni, ce nici măcar nu au timpul necesar să admire frumoasele culori sau să-și dea cu părerea asupra multitudinii de nuanțe. Există o lume, vastă aș spune, unde viteza și concentrarea informației este primordială, unde ai trimis la tipărit, iei geanta, treci pe lângă imprimantă, iei foaia și alergi la întâlnire. Și nu e Sfântul Valentin.

Am invitat cele mai importante nume în domeniu și le-am supus unor teste, credem noi, esențiale. Am avut grijă, ca întotdeauna, să fim echitabili și să punem la dispoziția publicului nostru cât mai multe informații utile și verificate. De altfel, pentru cine e curios, trebuie știut că testele sunt reproductibile oricând și oriunde, căci nu depind de starea vremii, precum o barcă pe valuri.

În încheiere

Hm. Am ajuns și aici. V-a plăcut? Mie da. Mai ales că este încă vacanță, lumea trebuie să se bucure de un vin bun (cei peste 18 ani, n.b.), sau să citească pe internet situri cu critică la greu, vezi "suma de control". Apropos de această ultimă pagină. Destul de multă lume trimite capturi de ecran cu erori întâlnite în diferite programe. Dacă nu le punem pe toate este doar pentru că cele mai multe se referă la lucruri devenite banale. Nu mi se mai pare foarte hazos un contor aiurit. Timpii raportați sau mărimea spațiului rămas sunt informații de cele mai multe ori neesențiale. Apoi noi nu putem publica imagini luate de pe internet, oricât de interesante ar fi, dacă ele cad sub incidența legii drepturilor de autor. Așteptăm propriile vostre caricaturi. Originalitatea este ceea ce ne dorim cel mai mult.

Părerea mea.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro