Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Iulie 2003

Rayman 3 - hoodlum havoc

Anca Grozea

Cei care au auzit de Rayman 2, dar nu l-au putut juca din cauza sistemului de operare (dacă aveau de exemplu win2000 sau XP), au acum ocazia să ia parte la aventurile din lumea fantastică a lui Rayman.

Spre deosebire de versiunea anterioară, au apărut personaje noi, iar unele dintre cele care au rămas au fost modificate. De exemplu Murfy, este un fel de licurici verde care nu tace o clipă, dă indicații și îl anunță pe Rayman de fiecare dată când apare un inamic sau un obstacol. Nu crede în manualul jocului și ține să-și spună părerea despre acesta și despre cei care au făcut jocul, ori de câte ori se ivește ocazia. El face incursiuni în tabăra adversă, fără a fi observat, aducând de acolo informații extrem de importante pentru strategia jocului. Vocea personajului este interpretată de Billy West, actor care se află în spatele multor desene animate cunoscute.

GLOBOX
Globox este cel mai bun prieten al lui Rayman. Înghițindu-l pe Andre, șeful Hoodlum-ilor, el stârnește mânia acestora. Vocea lui Globox, conform sitului oficial rayman3.com, este interpretată de actorul John Leguizamo, care a jucat în "Moulin Roug", "Romeo și Julieta", "Empire", și a fost vocea personajului Sid din "Ice Age".

TEENSIES
Creaturi pașnice, semizei ai lumii lui Rayman, Teensies stăpânesc magia și muzica. Fiecare trib din regat are stilul muzical propriu. Din păcate tocmai muzica lor i-a atras pe soldații Hoodlum, ceea ce a dus la închiderea acestor menestreli în cuști. Pentru eliberarea fiecăruia dintre ei există câte o recompensă.

HOODLUMS
O armată de lums-i hotărâți să infecteze Inima Lumii (Heart of the World) cu rău și să o coloreze în negru. Până la atingerea acestui scop ei trebuie însă să îl elibereze pe Andre (Dark Lum Lord), șeful lor, din stomacul lui Globox.

BOSSES
Diverși moștri de metal sau creaturi hidoase care nu au altceva de făcut decât să îi stea în cale lui Rayman

Există nenumărate alte personaje pe care le întâlnim pe tot parcursul jocului, care mai de care mai periculoase și mai hotărâte să lupte.

Pachetul conține trei CD-uri. După instalare și inițializarea jocului, apare un mesaj care cere schimbarea CD-ului din unitate cu unul dintre CD-urile 2 sau 3. Vă recomand să îl utilizați pe cel cu numărul 2, în caz contrar va apare un nou mesaj despre acesta.

Ca și la Rayman 2, se remarcă muzica de fond și efectele sonore: sursurul apei, zgomotele infiorătoare facute de o mașină-pasăre, gemetele și interjecțiile făcute de Rayman în timp ce se cațără sau sare peste diverse obstacole, când cade sau este lovit în luptă etc.

Chiar dacă Rayman nu este un personaj agresiv, în această versiune el este totuși echipat mai bine pentru a se lupta și pentru a face față nenumăratelor situații
extreme.

Nu are arme de genul celor standard folosite în războaie și extrem de mult în jocurile și filmele din ultimii ani. El se folosește de diferite puteri magice, diverse licori (verde pentru a crea un vortex, o forță care răsucește și distorsionează orice de la o ciupercă uriașă, un hoodlum, până la obiecte și animale; licoarea roșie pentru super puterea necesară spargerii ușilor ce-i stau în cale, etc. )

Super puterile lui Rayman:

Shock Rocket (cutia portocalie)
Racheta-șoc este foarte distrugătoare și poate fi trimisă după colț pentru a distruge diverse lucruri. Este perfectă pentru a lovi Hoodlum-ii sau butoanele greu accesibile.

Heavy Metal Fist
Pumnul de fier, super puterea obținută în urma consumării licorii din cutia magică de culoare roșie, îi permite lui Rayman să-i facă sandwich pe dușmani și să distrugă cu ușurință baricadele acestora, precum și ușile zăvorâte.

LockJaw
Conținutul cutiei albastre transformă pumnul lui Rayman într-o falcă de metal cu dinții ascuțiți, legată de un lanț, utilă pentru agățarea de suporții metalici sau chiar de dușmani. În ultimul caz dacă apăsați și tasta SPACE aceștia vor avea surpriza unor șocuri electrice.

Throttle Copter
Licoarea din cutia galbenă îl echipează pe Rayman cu o cască-elicopter.

Vortex (cutia verde)
Este utilă pentru crearea de vârtejuri de energie cu care pot fi amețiți dușmanii sau pot fi răsucite ciupercile uriașe pentru a fi mai ușor de sărit peste ele.

Povestea jocului Rayman 3, prezentată de către Ahmed Boukhelifa, manager de proiect Rayman 3 pentru versiunile PlayStation ź 2, XBox și PC
"Totul începe cu lums-ii roșii, care sunt acele mici creaturi de energie pozitivă. Una dintre ele se transformă într-o zi într-un lum negru și periculos. Această transformare se răspândește și la alții, ei devenind armata de soldați numiți Hoodlums. Aceștia sunt de fapt lums-i negrii echipați în armuri de lemn. Rayman și Globox află de planul Hoodlum-ilor de a infecta Inima Lumii (Heart of the World). Globox reușește chiar să îl înghită din greșeală pe șeful lums-ilor negrii el trebuind să bea foarte des câte un butoi de suc de prune cu toate că se declară alergic la el.

În timpul călătoriei, Rayman parcurge întinderi necunoscute și uitate de timp, dar nu trebuie să neglijeze starea de sănătate a lui Globox, vindecarea lui fiind de fapt prioritatea lui Rayman.

Hoodlum-ii sunt soldați antrenați pentru diverse arme. Rayman se luptă ba cu un lunetist, care îl poate ținti de la distanță, ba cu un hoodlum specializat în aruncarea de grenade pe bază de suc de prune.

Ei sunt soldați foarte buni, experți în crearea de ambuscade pentru a-l prinde pe Rayman. Sunt programați să gândească independent astfel că și atunci când atacă împreună e greu de prezis ce urmează să facă."

Autorii au renunțat la limbajul indescifrabil, specific Rayman, care trebuia subtitrat pentru a fi înțeles. Acum caracterele vorbesc inteligibil, iar unele, spre
exemplu Murfy chiar abuzează de acest lucru.

Pe cutia jocului se precizează că poate fi jucat de copiii peste 3 ani, însă eu am avut ceva probleme la anumite niveluri. Nu cred că este un joc foarte ușor însă este cu siguranță foarte antrenant.

Iată câteva situri unde puteți găsi o sumedenie de screenshot-uri, filmulețe și sfaturi utile:


raymanzone.com

http://www.raymanzone.com/forums/index.php?c=1

rayman3.com
 

Specificații:
Este disponibil pentru platformele: PlayStation 2, PC-CD Rom, X-box, GameCubeTM și Game Boy Advance.
Configurația recomandată (pentru versiunea PC - CD Rom):
Windows 98 / ME / 2000 / XP
Pentium III 100 Mhz, Celeron, AMD Athlon
RAM: 128 MB
Placa video: Geforce 3 cu 64 MB Video RAM
Apreciere: .

Detalii:
Preț: 24$ + TVA
În România prin: Ubi Soft SRL
e-mail: [email protected]
Tel: +40-21-231.67.69,
Fax: +40-21-231.67.66
Sit web: www.ubisoft.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro