Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Iulie 2003

Vacanță

În fiecare an ne confruntăm cu aceeași problema: unde mergem în vacanță? La mare, la munte, în delta, prin țară sau trecem granița? Bineînțeles că, până la urmă, totul depinde de buget însă pentru a ne orienta cât mai bine putem să răscolim puțin internetul. Există e serie de situri mai mult sau mai puțin reușite care doresc să ne ghideze în alegerea modului de a ne petrece vacanța.

www.eturism.ro
Chiar de pe prima pagină suntem întâmpinați cu oferte concrete de vacanță, atât în țară cât și în străinătate. Destinațiile turistice sunt grupate pe categorii: România, Europa și "restul lumii". Găsim informații interesante despre cele mai variate orașe și regiuni, împreună cu prețuri pentru cazare și transport: un sejur de 5 zile în Săliștea de Sus vă va costa 90 euro/persoană iar dacă doriți să vă deplasați un pic mai departe și dispuneți de resursele necesare, nu aveți decât să răscoliți baza de date a sitului și cu siguranță veți găsi și ceva potrivit Am găsit Beijing (sejur de 8 zile -1280 euro/persoană), Moscova (15 zile - 637 euro/persoană) sau Amsterdam (9 zile - 915 euro/persoană).

Pe alocuri se ascund și pagini fără conținut, sper ca realizatorii să le umple cât mai repede. Mai mult, nu îmi pot da seama cât de actuale sunt ofertele prezentate. Având în vedere că am găsit multe pentru revelionul 2003, conținutul sitului are cu siguranță nevoie de o revizuire generală. Includerea pe sit a mersului trenurilor este o idee bună, însă informațiile și posibilitățile de căutare sunt mult prea sumare.
eTurism face parte dintr-o rețea mai vastă de situri de diverse profiluri și dacă sunteți înregistrat ca utilizator pe unul dintre acestea, aveți acces direct la forum și la celelalte facilități din "Comunitate". În cazul în care ați găsit o ofertă pe gustul vostru și doriți să faceți o rezervare sau să solicitați mai multe informații, sunteți nevoit sa vă înregistrați.

În concluzie, situl reprezintă un bun punct de plecare în căutarea unui sejur, cu un design deloc pretențios și multiple posibilități de căutare.
(apreciere: și jumătate)

www.rotravel.com

Deși este disponibil doar în limba engleză, situl ne oferă cele mai diverse informații despre țara noastră, de la istoric până la modalitatea de a închiria o mașină. Zecile de pagini de informații despre mănăstiri, Delta Dunării, litoral sau vechile așezări transilvănene sunt un ghid extrem de folositor pentru cei care vor să exploreze România. De remarcat colecția completă de hărți ale județelor.

Am găsit pe sit și tururi pe diverse teme foarte interesante: Transylvania and its Mediaeval Castles, Jewish Heritage Tour, Sojourn with Fishermen in the Delta etc.
Din punct de vedere al conținutului, situl este o adevărată comoară, însă designul și sistemul de navigare lasă însă mult de dorit iar la așa o cantitate mare de informații nu ar fi binevenit și un motor de căutare. Pe alocuri m-au cam speriat notele de copyright: 1997 - 2000 sau 1997 - 2001, semn că a trecut mult timp de la ultimele actualizări ale anumitor secțiuni (sau poate a întregului sit)...
(apreciere: și jumătate)

www.infoturism.ro

Pe scurt: un veritabil portal destinat turismului. Găsim aici cam tot ce își poate dori un om pus pe călătorii: agenții de turism, hoteluri, transport, excursii, informații utile (de exemplu: acte necesare pentru obținerea unui pașaport nou, expirat, pierdut sau furat, adresele ambasadelor pentru țările care solicită viză), oferte de ultimă oră, știri etc. Ofertele sunt împărțite în două mari categorii: interne și externe. Am rămas impresionat când am văzut că fiecare este însoțită de data la care a fost depusă și data la care expira. În ceea ce privește volumul de informații pot să spun că vă trebuie mult timp și răbdare pentru a vedea tot: doar una din cele 137 de agențiile de turism care își prezintă ofertele aici ne ademenește cu 1000 (o mie) de excursii externe și aproape 300 interne. Așadar, s-ar putea să vă petreceți concediul căutând excursia perfectă... Realizatorii sitului s-au gândit însă și la această problemă și au creat posibilitatea expedierii către toate agențiile înscrise a unei cereri de ofertă personalizată. Situl este disponibil și in limba engleză la adresa de mai sus.
(apreciere: și jumătate)

docman.go.ro/mountains
Alegerea de a merge la mare sau la munte este pentru mulți dintre noi deosebit de grea. Iată un sit care prezintă munții României într-un mod extraordinar. Pe lângă imaginile clasice (dar foarte bine realizate), veți găsi aici și imagini panoramice. Dacă aveți o conexiune ceva mai lentă, înarmați-vă cu multă răbdare. Merită!
(apreciere: și jumătate)

www.antrec.ro
În atenția amatorilor de turism rural, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural este și ea prezentă pe web. Trecem cu vederea designul deloc atractiv al sitului și ne concentrăm asupra conținutului. Capitolul "Noutăți" nu mi s-a părut prea interesant, mai ales datorită faptului că link-urile de la începutul paginii nu funcționează corect iar pagina (pentru că este doar o singură pagină) se încarcă foarte greu. În secțiunea "Despre noi" aflăm că asociația reunește peste 2500 de pensiuni. Într-adevăr, în "Catalog" putem găsi pensiunile în funcție de regiuni sau localitate, cu informații concise despre fiecare.
Mă așteptam la o prezentare mai amănunțită a acestora, cu mai multe imagini si eventual cu un link - pentru că multe pensiuni au deja situri proprii. În schimb, puteți vedea care dintre pensiunile din România nu au mașină de spălat :-) pentru că avem și posibilitatea de a căuta în baza de date după diverse criterii. Ar trebui să putem efectua și "Rezervări". Nu am găsit însă prețuri sau alte informații utile atunci când faci o rezervare, dar sunt menționate diverse persoane de contact, numere de telefon și e-mail-uri, astfel încât vă puteți încerca norocul cu o astfel de rezervare. Există și o versiune engleză a sitului. Sunt tare curios câți străini a convins acesta să exploreze latura rurală a României...
(apreciere: )

www.concediu.com
În sfârșit un sit foarte bine realizat mai ales din punct de vedere al design-ului, dar și al conținutului. Nu veți găsi însă liste interminabile cu oferte, deoarece ele aparțin unei singure agenții. Totuși, aveți de unde alege: Sejururi în Italia, Ungaria, Spania, Grecia, Cehia, Croația, Franța, Turcia Scandinavia dar și România, bilete de autocar și avion, asigurări etc. Avem și un link "Rezervări online" care deschide un formular de contact prin care putem să transmitem agenției dorințele noastre de vacanță... rezervări online înseamnă însă mai mult.

Foarte interesante mi s-au părut ofertele de "turism mai altfel". Vă las să vedeți singuri despre ce este vorba.
(apreciere: )

www.deltaturism.ro
Nu putem vorbi de vacanță (în România) fără să ne gândim și la Delta Dunării. Pe acest sit, deși din punct de vedere al design-ului mai poate fi îmbunătățit considerabil, veți găsi aici multe oferte pentru un sejur în Deltă: pescuit, birdwatching, vânătoare, pensiuni, hoteluri plutitoare etc. Nu puteți efectua rezervări online, majoritatea imaginilor de pe sit sunt extrem de prost realizate, link-ul spre versiunea în limba engleză nu funcționează iar observațiile pot continua. Totuși, este unul din puținele situri despre Delta Dunării pe care l-am găsit (pe lângă www.eurodelta.ro).
(apreciere: și jumătate)

www.fototur.com
Odată întorși din concediu, puteți să povestiți prin imagini călătoriile voastre întregii lumi. FotoTur vă oferă posibilitatea de a publica gratuit fotografii din cele mai variate locuri. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți ca utilizator și să trimiteți imaginile prin intermediul sistemului de pe sit. Atenție, acestea nu vor apărea online decât după verificarea de către administrator. Mai mult, nu orice transpunere în format electronic a unei imagini este acceptată, ci doar cele cu adevărat reușite.
(apreciere: )

Concediu plăcut!


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro