Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iulie 2003

MRAM, o tehnologie revoluționară

IBM și Infineon Technologies AG au anunțat pe 9 iunie că au dezvoltat cea mai avansată tehnologie MRAM (Memorie Magnetică cu Acces Aleator) disponibilă până în prezent, integrând componentele memoriei magnetice într-o bază logică de înaltă performanță.
IBM și Infineon și-au prezentat tehnologia MRAM de înaltă viteză pe 128 de kB la Simpozionul VLSIA care a avut loc în Japonia în luna iunie. Procesul de fabricație se bazează pe utilizarea tehnologiei pe 0,18 microni, cea mai mică dimensiune raportată până în prezent pentru tehnologia MRAM. Dimensiunea redusă utilizată a permis celor două companii să încorporeze cea mai mică celulă de memorie MRAM, de 1,4 microni pătrați, care este de aproape 20 de milioane de ori mai mică decât vârful unui pix. Inscripționând cu acuratețe structurile magnetice pe această celulă de mici dimensiuni, cercetătorii IBM și Infineon au reușit să controleze operațiunile de citire și scriere a memoriei.

"Tehnologiile de memorie nevolatilă, cum este MRAM, vor juca un rol major în soluțiile tehnologice iar noi dorim să fim compania producătoare de semiconductori numărul unu în acest segment având un produs demonstrativ dezvoltat în comun cu IBM, disponibil la începutul anului 2004. Împreună cu Altis Semiconductor, o companie înființată de IBM și Infineon, vom crea cadrul necesar pentru a putea demara producția nu mai târziu de anul 2005", a declarat Dr. Wilhelm Beinvogl, CTO al Diviziei de Produse de Memorie, Infineon.
O tehnologie de memorie care utilizează încărcături magnetice în defavoarea celor electronice pentru a stoca biții de date, MRAM ar putea îmbunătăți semnificativ echipamentele de calcul mobil stocând mai multe informații, accesându-le mai rapid și utilizând mai puțină energie de la baterii decât memoria electronică utilizată astăzi. MRAM combină cele mai bune funcții oferite de tehnologiile utilizate de memoriile actuale: capacitatea de stocare și costul redus al RAM-ului dinamic (DRAM), viteza ridicată a RAM-ului static (SRAM) și non-volatilitatea memoriei flash. Întrucât MRAM reține informația atunci când echipamentul este oprit, produse precum calculatoarele personale ar putea porni instantaneu utilizând această tehnologie, fără a mai aștepta inițializarea software-ului. - EAL

Detalii la: www.ro.ibm.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro