Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iulie 2003

Activități MCTI

• Pe data de 3 iunie 2003, a fost supus votului final în plenul Camerei Deputaților, Proiectul de lege privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la rețelele și serviciile de comunicații electronice. După intrarea în vigoare a legii, MCTI va stabili strategia de asigurare a serviciului universal, iar Autoritatea Națională de Reglementări în Comunicații va iniția procedurile pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal în domeniul comunicațiilor electronice.

• MCTI a eliberat până în prezent 28 de avize pentru utilizarea instrumentelor de plată cu acces la distanță, de tipul aplicațiilor Internet banking sau Home banking. 6 dintre cele 20 de bănci care oferă servicii eletronice au primit avize pentru 1 an: Frankfurt Bukarest Bank, UniCredit România, Banca Comercială RoBank, Raiffeisen Bank, Volksbank România și Banca Italo-Romena SpA Italia Treviso. MCTI a eliberat 21 de avize provizorii, cu o valabilitate de 3 luni, pentru băncile care la data solicitării avizului nu dispuneau de un raport de audit asupra planului de securitate. 14 dintre avize au fost eliberate pentru aplicații de tip Internet banking, 12 pentru cele de Home banking, iar 2 pentru Mobile banking.

• Pe data de 17 iunie 2003, compania chineză Huawei Technologies și-a început oficial activitatea pe piața de comunicații din România. În cadrul conferinței organizată cu această ocazie, compania a anunțat că își propune întărirea progresivă a poziției pe piața românească și, într-o etapă ulterioară, urmărește crearea unui punct de producție în România pentru echipamente de telecomunicații, care să corespundă necesităților pieței locale, dar și celor ale Uniunii Europene. La eveniment au participat reprezentanți ai ambasadei Republicii Populare Chineze, MCTI, ANRC, precum și ai firmelor care activează în domeniul comunicațiilor pe piața românească.

• MCTI invită instituțiile și companiile care au dezvoltat aplicații privind guvernarea electronică, e-Business, mediul înconjurător, educația, sănătatea, cultura, să participe la competiția Stockholm Challenge Award 2003/2004, care va avea loc la Stockholm, în luna mai 2004. Toți cei interesați să participe la această competiție își pot înscrie proiectele pe situl www.chalenge. stockholm.se/entryform_index. html, trimițând, în același timp, un exemplar la MCTI, în atenția Adrianei Țicău, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informației. Data limită pentru depunerea proiectelor este 1 noiembrie 2003.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

BitDefender + Abonament PC Magazine

Concurs de fizica pe Web

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro