Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iulie 2003

Elevii își construiesc singuri lecțiile

Printre numeroasele aspecte privind calitatea învățământului se află și modul în care reușesc profesorii să prezinte informațiile astfel încât ele să fie cât mai ușor înțelese de toți elevii, în special în cazul în care acestea sunt abstracte sau nu pot fi demonstrate din lipsa mijloacelor de laborator adecvate. Iată de ce, inițiativa de a le oferi chiar elevilor posibilitatea de a proiecta ei înșiși lecțiile pentru diferite materii a reprezentat o provocare primită cu deosebit interes.

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației și Cercetării, înmânând cupa echipei câștigătoare

Siveco România, firma care a realizat programul cadru de e-learning - AEL, a organizat sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării și în parteneriat cu revista PC Magazine concursul național de software educațional "Cupa Siveco". Toate produsele valoroase înscrise în competiție, indiferent de poziția ocupată în clasamentul final, vor fi achiziționate de către SIVECO și incluse în cadrul programului informatizat de instruire din învățământul preuniversitar.
Pentru ca lecțiile să respecte cerințele programelor, echipele au fost formate din elevi asistați de profesori ai materiilor implicate și de profesori de informatică. Din cele 280 de proiecte înscrise în competiție, s-au calificat în finală 15, aparținând unor licee și colegii naționale din București, Ploiești, Pitești, Iași, Rădăuți, Satu Mare, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Vălenii de Munte și Timișoara. Vârsta elevilor a variat între 15 și 18 ani.

Decizia alegerii echipei câștigătoare nu a fost deloc ușoară pentru juriul format din profesori de specialitate de la diferite licee din țară și condus de profesorul universitar Stelian Niculescu, binecunoscut multor generații de elevi cu care a împărtășit emoțiile pregătirii și participării la importante concursuri naționale sau internaționale de programare. După o lungă noapte de dezbateri, s-a decis ca echipa Colegiului Național Cantemir Vodă din București, formată din profesoarele Florentina Mocrienco și Teodora Negrilă și din elevele Andreea Neagu, Ana Maria Roșioara și Adriana Cocic să fie desemnată câștigătoarea trofeului Siveco și a pașapoartelor de participare la cea mai importantă expoziție anuală de produse educaționale, EDUCA, ce va avea loc în luna decembrie la Berlin. Lucrarea prezentată de această echipă, exclusiv feminină, a fost un pachet integrat de lecții de informatică și chimie.

Deși inițial se anunțase un singur premiu, până la urmă toți finaliștii au primit (cum era și firesc) câte ceva.
Echipele situate pe locurile 2-4 câte o imprimantă. Toți finaliștii au primit diplome și trofee Siveco, abonamente pe 3 luni la revista PC Magazine, și un premiu "surpiză" anunțat de Ministrul Educației și Cercetării, Ecaterina Andronescu, și anume dreptul de a participa gratuit la o tabără organizată de MEC.

Dar mai importante decât premiile au fost prieteniile legate în această perioadă. Noi concursuri s-au pus la cale, dovadă a entuziasmului cu care a fost primită această competiție. - MC

Detalii la www.portal.edu.ro.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

Concurs de fizica pe Web

www.agora.ro

BitDefender + Abonament PC Magazine

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro