Agora
Media
www.agora.roAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC Magazine Romania, Iulie 2003

Ce găsiți pe CD-ROM
O, Rayman, my Rayman

Gabriel Piscupescu

Apropierea cu pași repezi de perioada "moartă" a anului, respectiv concediile, ne determină să alegem ca temă principală Divertismentul. Vă și văd la Mamaia stând la umbra palmierului neadaptat cu notebook-ul pe genunchi jucând ceva jocuri de pe CD-ul nostru. Și, pentru că tot suntem în vacanță, nu ratați categoria ARTe unde aveți ocazia să vizionați o bogată colecție de imagini din frumoasa Grecie, văzute prin obiectivul lui Chihae și să ascultați rock de la Aliaj.


Divertisment

 • Rayman 3 - Pentru cei care au crescut cu personaje ca Dizzy, lipsite de calități umane dar extrem de simpatice avem o mare veste: Rayman s-a întors! Dacă ar fi să încadrăm acest joc într-o categorie, cu siguranță că ar fi vorba de acțiune psihedelică, chiar dacă arătarea de față pare mai degrabă un mutant haios decât un rezultat al imaginației.
 • The Hulk - The Hulk este un tip cu puteri extraordinare și cu dimensiuni de monstru, inspirat de filmul cu același nume. Un joc pentru cei nervoși care vor să dea cu tastatura de masă și să arunce cu căni de cafea în orice mișcă, dar numai virtual.
 • 3D World Map - O hartă a pământului în trei dimensiuni, cu opțiuni de rotire, de apropiere și depărtare este parcă mai mult decât globurile pământești pe care ni le amintim fiecare din copilărie. Se pot obține informații despre 269 de țări și locuri, și sunt prezente peste 30.000 de orașe, între care putem calcula distanțe.
 • Beach Head Desert War - Un 3D shooter interesant, în care singura strategie este aceea a supraviețuirii. Ori omori ori ești omorât, n-ai cale de mijloc.
 • Ballon Kaboom - Scenariul lui Ballon Kaboom este atent gândit pentru ca, pe parcursul a 50 de nivele, să spargi tone de baloane. Nu știm exact cărei categorii de vârstă se adresează, dar avem o bănuială: ori e pentru puștii de până în cinci ani, ori e pentru oameni maturi extrem de obosiți.

Grafica

 • Bitmap to Icon - Un convertor fără pretenții, care vă permite să extrageți icon-uri din orice format .dll sau .exe care conține imagini de acest tip.
 • SmoothDraw - Programul de față își arată calitățile când vine vorba de creații grafice fără cine știe ce efecte sau transparențe suprapuse.
 • Fractal Explorer - Acest program gratuit generează din orice tip de imagine superbe peisaje fractale.


Soft romanesc

 • HotPHONE - este un program ce vă dă posibilitatea de a căuta numerele nesecrete ale abonaților Romtelecom. Pentru a folosi programul trebuie însă să fiți online, deoarece baza de date a programului se află pe un sever. Aplicația suportă și trimiterea a 3 SMS-uri zilnic în rețelele Orange, Connex și Cosmorom (eu nu am reușit).
 • Anagram Rebus Construct - Programul permite construirea rapidă și de cea mai bună calitate de anagrame, rebusuri, integrame, sau alte cuvinte încrucișate. Spre deosebire de alte programe de profil, poate utiliza și dicționare mici de numai câteva mii de cuvinte, utile în cazul realizării grilelor de tip Anagrami.

Birou

 • Font Creator Program 4.0 - Creator de fonturi cu funcții avansate, programul te lasă atât să modifici fonturi existente deja cât și să realizezi propriile creații, totul bazându-se pe grafica vectorială și controlul curbelor
 • Kleptomania 2.3 - Recunoașterea Optică de Caractere (OCR) devine aplicabilă și fără să aveți acees la un scanner. Mai există un aspect: țineți minte acele .pdf-uri protejate la copiere? Dacă da, știți deja la ce mă refer... un print-screen și totul devine disponibil în format text...
 • FontFinder 32 5.97 - Este extrem de util celor pasionați de colecționarea fonturilor.
 • Transym OCR Version 1.3 - Un OCR simpluț care nu nu vă va folosi prea multe resurse și care își va face mereu treaba, Transym OCR este limitat în versiunea de încercare la 100 de pagini A4. Beneficiază de standardele internaționale în domeniul recunoașterii optice de caractere și funcționează atât direct cu scanner-ul cât și cu fișiere bitmap sau tif.

Multimedia

 • MP3Trim e noul frizer al fișierelor audio atât de la modă. Fără să le ia nici un ban frizerul nostru știe să detecteze automat liniștea digitală care ocupă spațiu aiurea, taie sunetele nedorite și cosmetizează decibelii.
 • A4 Desk - face parte din acea categorie de programe destinate dezvoltatorului de pagini web care nu vrea să cheltuiască sume imense pe pachete complete sau pur și simplu nu are nevoie de atâtea funcții de implementare a serviciilor web.
 • Cool Menu FX - Efectele flash și posibilitatea de a folosi orice font prezent în computer, precum și faptul că generează toate codurile HTML sau JavaScript necesare dau o notă de personalitate acestui program și ne conving că face toți banii.
 • PowerBullet - O alternativă la programe mai pretențioase cum ar fi PowerPoint-ul, PowerBullet-ul realizează în câteva minute prezentări destinate atât proiectelor școlare cât și ședințelor de la firmă. Suportă standardul drag-and-drop, aranjează în tabele, adaugă mp3-uri și exportă rezultatul final în format flash.

Societatea Culturală Noesis vă propune spre lectură două cărți în format electronic: Alexandru Condeescu - Introducere în opera lui Nichita Stănescu și Nicolae Manolescu - Despre opera lui Nichita Stănescu.
Cam atât pentru luna asta. Mai multe pe CD. Vă urez distracție plăcută în vacanță și să ne vedem cu bine după se s-o mai domoli canicula.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

www.agora.ro

Concurs National pentru Tineret

OSC - Oameni si Companii

www.agora.ro

Libraria Byblos

www.agora.ro