Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2003

Salonul Industriei de Software și Servicii, soft21.ro

Piața de software și servicii reprezintă doar 30% din piața românească de IT, iar structura exportului de software și servicii IT este formată din 97% outsourcing și 3% produse software (licențe), conform raportului prezentat de președintele ANIS, Florin Talpeș, în deschiderea celei de-a doua ediții a Salonului Național de Software și Servicii, soft21.ro, organizat la București de ANIS (Asociația Națională a Industriei de Software și Servicii) și IT& S Events Management, în perioada 8-10 aprilie, sub patronajul Comisiei Europene. Piața UE, conform aceluiași raport este destinația a peste 70% din exportul românesc de software și servicii IT.

Șeful Delegației Comisiei Europene în România, Jonathan Schelee, consideră că "România are un mare potențial iar Salonul de astăzi va contribui atât la evidențierea acestui potențial, cât și la atingerea prosperității pe care industria o urmărește".

Timp de trei zile, industria de software și servicii, reprezentată de Ipacri, RBC, ProdInf, BIT Software, Total Soft, Datek, Siveco, Crisoft, RDS, Softwin, Oracle, BIS, UTI și Crescendo s-a adresat organizațiilor din industria reală prin intermediul prezentărilor din cadrul conferințelor. Organizatorii aproximează prezența unei audiențe de 400 de persoane, reprezentanți ai câtorva sute de organizații din economie, din afara sectorului IT. Referitor la seminarii, ANIS și IT&S declară că peste 170 de reprezentanți ai companiilor românești din IT și nu numai, au audiat partea de seminarii și Conferința Internațională de Outsorcing.

La seminariile din 8-10 aprilie parteneri au fost: Hewlett Packard România, Oracle România și Universitatea Politehnică, la "Învățământul de specialitate încotro" din 9 aprilie și Casa NATO la seminarul cu tema "Aderarea la NATO/UE - impactul asupra industriei" din data de 10 aprilie. Seminarul cu tema "Open Source/ vs./ Share Source" din 8 aprilie a beneficiat de participarea la dezbateri a Microsoft România.

Conferința Internațională de Outsourcing, evenimentul asociat la soft21.ro ce a avut loc în 9 aprilie, a reunit sub sub egida CIPE România toate asociațiile membre a coaliției Tech21: ANIS, ANISP, ARIES și ATIC. Conferința l-a avut ca invitat de onoare pe profesorul Erran Carmel, profesor la Kogod School of Business, din Washington. Profesorul Carmel a arătat că, deși în acest domeniu există importanți competitori, atât la nivel global, cât și la nivel regional, organizarea unei conferințe de outsourcing în România reprezintă un "moment istoric" pentru industria românească de IT, subliniind că "o posibilă soluție către transformarea României în țintă predilectă pentru outsourcing ar putea fi specializarea pe o nișă de produse sau servicii IT. Condiția este ca", a continuat Carmel, "alegerea acestei nișe să vină din interiorul industriei".

"Ediția 2003 a soft21.ro, a fost un eveniment complex, ce a contribuit la dezvoltarea industriei de software românești, atât prin susținerea pieței autohtone cât și prin dezvoltarea aptitudinilor care să ducă la creșterea exportului", a concluzionat Florin Talpeș.

Cu ocazia Salonului a avut loc și o expoziție cu tema "Microistorie a dezvoltării IT în România", ce a inclus componente de hardware și software începând de la 1965. - DȘ

Detalii la: www.soft21.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro