Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Februarie 2003

Primul notebook cu ecran de 17 inch

Apple a lansat în premieră mondială, pe 7 ianuarie a.c., primul computer portabil din lume cu ecran de 17 inch, cel mai mare display din toate timpurile pentru un notebook. Cu o carcasă dintr-un aliaj de aluminiu, noul PowerBook G4 are grosimea de numai un țol și cântărește numai 3,1 kg. Noul PowerBook G4 17 inch este de asemenea primul notebook ce oferă comunicatii wireless AirPort Extreme 54 Mb/s 802.11g, noile conexiuni de mare viteză FireWire 800, o tastatură backlit cu senzori pentru luminozitatea ambientală și Bluetooth integrat pentru conectarea fără fir a telefoanelor celulare și a altor dispozitive compatibile Bluetooth. PowerBook 17 inch furnizează performanțe întâlnite anterior numai la sisteme de calcul de birou. Ecranul de 17 inch al noului PowerBook afișează 1440 pe 900 pixeli într-un format panoramic cu raportul 16:10. PowerBook 17 inch este cel mai puternic portabil Apple din toate timpurile, beneficiind de un procesor PowerPC G4 la 1 GHz, o nouă arhitectură de mare viteză, grafică performantă și o unitate slot-loading SuperDrive pentru rularea și înregistrarea CD-urilor și DVD-urilor. Plasat într-o carcasă ușoară și rezistentă cu grosimea de numai 1 inch și cântărind doar 3,1 kg, noul model PowerBook G4 este cel mai subțire notebook Apple din toate timpurile.

PowerBook G4 17 inch include în premieră mondială o tastatură cu iluminare de fundal (backlit) prin fibră optică, precum și senzori pentru luminozitatea ambientală care controlează luminozitatea ecranului și reglează automat iluminarea de fundal a tastaturii. În condiții de luminozitate exterioară scăzută, PowerBook G4 17 inch iluminează automat tastatura backlit și micșorează luminozitatea ecranului, reducând solicitarea pentru ochi si extinzând durata de viață a bateriei. Pe măsură ce nivelul de luminozitate exterioară crește, luminozitatea ecranului este re-ajustată automat și iluminarea de fundal a tastaturii este întreruptă.
PowerBook G4 17 inch dispune de cele mai performante opțiuni de conectare wireless, datorită tehnologiilor AirPort Extreme și Bluetooth integrate. AirPort Extreme este o tehnologie bazată pe noul standard 802.11g și transmite wireless date la viteze de până la 54 Mb/s - aproape de cinci ori mai rapid decât tehnologiile wireless precedente. Facilitățile Bluetooth integrate furnizează conexiuni fără fir pentru periferice compatibile Bluetooth precum telefoane mobile și PDA-uri.

Noul PowerBook G4 17 inch include o gamă completă de porturi I/O, inclusiv două porturi FireWire (un port FireWire 400 și un port FireWire 800) și conexiuni integrate Gigabit Ethernet (10/100/1000 BASE-T). PowerBook G4 17 oferă 1MB cache L3 și 512MB de memorie rapidă DDR (Double Data Rate) rulând la 333MHz, un procesor grafic NVIDIA GeForce4 440 Go și 64MB de memorie video dedicată, capabil de furnizarea a 880 de milioane de pixeli texturizați pe secundă și operațiuni avansate de transformare și iluminare. PowerBook G4 17 este așteptat în România spre sfârsitul lunii februarie și va fi disponibil prin intermediul companiei I.R.I.S - Apple IMC România și a partenerilor de distribuție autorizați. - EAL

Detalii la: www.iris.ro ; www.apple.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro