Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Februarie 2003

Playere media portabile

Companiile Intel și Microsoft lucrează împreună pentru a pune la punct un design de referință pentru hardware-ul unui player media portabil (PMP), bazat pe noua platformă de software Microsoft Media2Go.

Denumit într-o primă etapă "player video portabil", PMP este un nou tip de produs mobil pentru divertisment, de dimensiuni reduse - pentru a putea încăpea în buzunarul unei haine - care îi permite utilizatorului să ia cu ei materiale video, fotografii și muzică, oriunde s-ar duce - în avion, în tren, în autobuz sau la sala de gimnastică. PMP-urile de la Intel vor oferi un playback video de înaltă calitate, folosind procesorul Intel bazat pe tehnologie XScale. Diversele tipuri de media pot fi transferate pe un PMP de pe un PC sau de pe un video recorder, folosind o conexiune rapidă Hi-Speed USB 2.0.

Primele două companii care vor fabrica astfel de dispozitive sunt Samsung Electronics și ViewSonic Corp. "La fel cum aparatele video au oferit consumatorilor libertatea de a viziona orice materiale își doreau, PMP-urile le vor oferi libertatea de a accesa aceste materiale oriunde s-ar duce", spune Peter Green, General Manager, Extended Computing Division, Intel. "Colaborând cu companii precum Samsung și ViewSonic pentru a pune la punct aceste noi dispozitive, folosind procesoare Intel bazate pe tehnologia XScale, putem garanta că, oriunde s-ar duce, consumatorii vor putea beneficia de o experiență media de înaltă calitate."

Emerging Platforms Lab de la Intel a dezvoltat tehnologii cheie pentru PMP, inclusiv software video de înaltă performanță (H.264/MPEG 4 Part 10 video codec), o implementare USB 2.0, algoritmi caching hard-drive care prelungesc durata de viață a bateriei și prototipuri PMP funcționale, precum și design de referință. - EAL

Detalii la: www.intel.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro