Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Februarie 2003

e-Tax a devenit un serviciu obligatoriu

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației a inițiat la începutul anului 2002 un proiect de Ordonanță privind posibilitatea încasării prin mijloace electronice a impozitelor și taxelor locale (e-tax), proiect care a fost adoptat de Guvern prin Ordonanța nr.24 din 30 ianuarie.

E-tax este un serviciu care permite tututor cetățenilor să aibă acces rapid la informațiile relevante despre taxele și impozitele locale și oferă o alternativă facilă pentru achitarea datoriilor la bugetele locale. În plus, sistemele electronice de achitare a taxelor și impozitelor pot oferi și posibilitatea de a efectua plăți în numele altor persoane (părinți, de exemplu).Legea nr.291 din 15 mai 2002 - prin care Parlamentul a aprobat Ordonanța Guvernului nr. 24/2002 - prevede obligația autorităților administrației publice locale de a implementa sisteme electronice de încasare a impozitelor și taxelor locale în fiecare oraș și municipiu. "Legea prevede obligația autorităților administrației publice locale de a informa cetățenii despre posibilitatea de a-și plăti dările către stat și prin intermediul sistemelor electronice, ca alternativă mai comodă și mai practică la "tradiționalele" cozi de la ghișee. Iar acum, de la 1 februarie, este posibilă și o evaluare a responsabilității la nivelul autorităților locale, a interesului pe care acestea îl demonstrează sau nu pentru îmbunătățirea serviciilor oferite comunității în slujba căreia trebuie să se găsească permanent", a declarat Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Dan Nica.

Termenele prevăzute de lege pentru realizarea sistemelor de plată a taxelor și impozitelor on-line sunt 1 februarie 2003 - în cazul impozitelor și taxelor încasate de către autoritățile administrației publice locale de la nivelul municipiilor - și 1 noiembrie 2003 - în cazul impozitelor și taxelor încasate de către autoritățile administrației publice locale de la nivelul orașelor. Sancțiunile prevăzute de Legea nr.291 pentru depășirea acestor termene în amenzi cuprinse între 20.000.000 și 150.000.000 lei.
Conform legii amintite, opțional, se pot realiza astfel de sisteme și la nivelul comunelor. - EAL

Detalii la: www.mcti.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro