Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Februarie 2003

Camere video cu DVD

Sony Europe va lansa anul acesta primele camere video cu DVD încorporat. Cele două modele, DCR-DVD100 și DCR-DVD200, vor înregistra direct pe un disc DVD de 8 cm care apoi poate fi introdus într-un DVD player sau într-un DVD PC, iar peste ceva timp și într-o consolă de jocuri PlayStation 2. Prin această transformare, care răspunde popularități în continuă creștere a formatului DVD, Sony a combinat funcțiile de înaltă acuratețe ale camerelor de luat vederi cu beneficiile DVD-ului, incluzând ușurința în utilizare, accesul direct la informații și capacitatea de stocare pe un termen foarte lung. "Creșterea DVD-ului a fost mai rapidă decât a oricărui format audio-video din istorie. Fenomenala explozie a cererii de DVD playere și PC-uri echipate cu DVD ne-a făcut să credem că oamenii iubesc acest format pentru calitatea, confortul și durabilitatea sa", a declarat Barend Ezechiels, General Manager, Sony Digital Imaging Europe.

Noile camere oferă toate facilitățile de înregistrare și difuzare într-un singur format. Înalta calitate a imaginii furnizată de DVD este maximizată de procesul optic de scriere a discului, non-abraziv, calitate menținută și după înregistrare deoarece nu există o altă copiere între format și difuzare. Utilizatorii au acces imediat la materialul înregistrat, evitând funcțiile de căutare "rewind" și "fast forward", asociate formatului de casetă. În acest fel este simplificat considerabil procesul de editare, fiind practic imposibilă înregistrarea din greșeală peste un material mai vechi, întrucât camera este programată să înregistreze doar zonele libere de pe disc. Ambele camere sunt echipate cu interfață USB2.0 (compatibilă cu USB1.1) pentru conectare directă la PC, în vederea copierii de pe un suport pe altul.

DCR-DVD100 deține o rezoluție gross pixel între 800 K și 400 K pentru imaginile video și 400 K pentru foto, în timp ce DCR-DVD 200 lucrează cu rezoluții între 1070 K și 690 K pentru imaginile în mișcare și 1000 K pentru cele statice. Timpul de înregistrare este de 60 minute pentru ambele modele care acceptă discuri DVD-R și DVD-RW de 8 cm. Camerele sunt dotate cu lentile Carl Zeiss cu zoom optic Ž10 și zoom digital Ž120, ecran LCD de 2,5" cu 123.200 pixeli.

DCR-DVD100 și DCR-DVD200 vor fi disponibile în Europa precum și în România în toamna acestui an. - EAL


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro