Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Noiembrie 2003

Centru de competență Linux

IBM și Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului au inaugurat pe 22 octombrie la Universitatea Politehnica București, Centrul de Competență Linux, o investiție IBM de peste 1,5 mil.$.

Dispunând de o infrastructură hardware și software completă, Centrul de Competență Linux este proiectat să ofere un mediu practic de simulare a unor situații reale, să ajute la dezvoltarea de aplicații și soluții, să faciliteze migrarea aplicațiilor existente către Linux, să ofere suport, consultanță, instruire și certificări pentru produsele și soluțiile Linux.

Echipamentele hardware IBM cu care este dotat centrul includ: un sistem IBM eServer zSeries 800, un server RISC/UNIX IBM eServer pSeries 630, două sisteme IBM xSeries model x345 configurate în cluster, sistem de stocare IBM Shark cu o capacitate de 600GB de date, accesibil de către toate serverele într-o rețea de tip SAN și 25 de stații grafice de lucru IBM Intellistation. IBM furnizează de asemenea echipamentele de conectare Cisco necesare (routere, firewall-uri, switch-uri etc.), precum și alimentarea electrică prin unități UPS și instalațiile de aer condiționat. IBM asigură și licențele pentru software-ul de infrastructură - WebSphere, DB2, Lotus și Tivoli.

Centrul este deschis și companiilor care dezvoltă soluții software și partenerilor IBM, și va fi conectat prin internet cu centrele de competență Linux create de IBM în întreaga lume.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro