Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Noiembrie 2003

LOAD - Alternativa este doar continuitatea

...și sperăm că nu ultimul, pentru că o lume cu adevărat puternică are nevoie de pluralitate pentru a se dezvolta.

LOAD (Linux Open Alternative Days) a fost gândit de promotorii lui (IBM și Romsym) ca fiind un eveniment în România destinat în principal soluțiilor Open Source legate de platforma Linux. Desfășurat pe parcursul a două zile, LOAD a avut un program bogat și concentrat, unele firmele prezente cu standuri au pregătit workshopuri și prezentări care să concentreze în timpul afectat o cât mai mare variațiune de probleme la care expozanții au și dezvoltă în continuare soluții interesante și nu numai.

O mențiune în plus pentru revista LOAD, care se dorește a fi nu numai o simplă broșură concentratoare de poze colorate, ci o adevărată revistă unde, pe lângă Marius Andreiana, Mircea Sârbu și Constantin Teodorescu, firme participante au ținut să vină cu articole variate și interesante. Așteptăm cu interes apariția ei pe Internet.

Punctul fierbinte al acestui eveniment a fost conferința de presă unde plecând de la multele întrebări ale colegului nostru Eugen Secmerean, redactor șef e-Week România, am asistat la o adevărată masă rotundă între participanți. Câteva din punctele de vedere sunt în casetele alăturate, dar aspectele atinse au fost mult mai largi pe măsura complexității fenomenului.

În cazul de față complexitatea nu este generată doar de simpla atitudine concurențială, ci și de faptul că multe din aspectele unei piețe mult prea puțin cunoscută sau explorată. Statisticile livrate de diferite surse se opresc de cele mai mlte ori în cazul României la segmente mult prea generale și de cele mai multe ori procentele sunt extrapolări viciate de raportări deformate. Deși comunitatea Linux din țară este activă pe diferite forumuri, nu avem numere relevante în domeniu.

Credem că LOAD este un prim pas spre coagulare și organizare. Se va vedea în următorii ani dacă discuțiile aprige sunt doar vorbe de clacă sau nu. - Dan Iancu

Firme participante

  • IBM
  • Romsym
  • Genesys
  • Dim Soft
  • Galuna
  • Softwin
  • SNS
  • Integrasoft
  • Oracle
  • Iris
 

Laurențiu Oftez, Director de vânzări, IBM România

"Multă vreme IBM a fost percepută ca o companie posesoare de tehnologii pe care le monopolizează. Nimic mai neadevărat. Suntem adepții standardelor deschise și pentru aceea dăm tot suportul Linuxu-lui și considerăm Open Source o alternativă viabilă de dezvoltare în TIC."

 

Răzvan Balint, Director executiv, Romsym DATA

"Trebuie să fim foarte expliciți. Ce înseamnă de fapt linuxist? Foarte mulți care și-au instalat acasă la ei Linux cred că sunt, dar problema se pune la nivel profesionist. Prin ITTraining oferim firmelor și personelor interesate certificări internaționale pe diverse nivele, ce pot da o evaluare corectă și imparțială în a aprecia gradul de cunoștințe în materie de Linux."

 

Călin Tatomir, CEO Cabinet Consultanță Călin Tatomir

"Fără competiție devenim mai leneși, mai puțin motivați în cercetare și implicit în evoluția industriei de IT&C. Cred că acest prim pas în a arăta soluții alternative Open Source pe platformă Linux, este un eveniment benefic pentru toată piața din România. Deocamdată nu avem statistici în domeniu care să ne arate o împărțire detaliată, dar vă promit că de la anul CCT va livra aceste date pentru a aprecia corect direcțiile și tendințele în informatică."


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro