Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Ianuarie 2003

BIBLIOTECA TI timpul liber

Elena Andreea Liță

"Baza" bazelor de date
Utilizarea bazelor de date și a rețelelor de comunicații de date (internet, LAN și WAN - Wide Area Networks) se extinde aproape exponențial în toate domeniile de activitate.

Tehnologiile pentru organizarea eficientă a datelor, interogarea, securitatea și organizarea acestora sunt cheile pentru viitor. În cele trei volume ale cărții Data Base and Data Communication Network Systems sunt adunate 25 de articole atent realizate, care oferă foarte multe informații de bază, dar și avansate, privind alegerea celui mai potrivit mod de organizare a bazelor de date, strategii de interogare cât și arhitectura rețelei. Volumul 1 prezintă tehnici de procesare a datelor (structuri orientate spre obiect, organizare multilevel, compresia datelor și aspecte legate de securitate) și metode de interogare (data mining, fuzzy query processing și dispersare geometrică). Al doilea volum prezintă aplicații din domeniul investigațiilor științifice (vizualizarea datelor, medii virtuale), producție, suport tehnic și activități corporatiste. Al treilea volum este dedicat rețelelor, tehnologiei ATM (asynchronous transfer mode) și aplicațiilor web, pentru ca, în final, să adune la un loc toate fațetele necesare pentru realizarea unui sistem vertical complet integrat. Capitolele sunt de sine-stătătoare, scrise de experți din domeniul informatic, experți guvernamentali și academicieni sub îndrumarea editorială a lui Cornelius T. Leondes, un personaj foarte cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul analizei și proiectării de sistem.

Data Base and Data Communication Network Systems, Techniques and Application,
3 volume,

Cornelius T. Leondes,
Academic Press,
ISBN 0-12-443896-2, 326 pagini (volumul 1),
ISBN 0-12-443897-0, 633 pagini (volumul 2),
ISBN 0-12-443898-9, 958 pagini (volumul 3),
în România prin Byblos,
preț: 565 £.

Decizia asistată de calculator
În ultimii treizeci de ani, numeroase lucrări au abordat subiectul asistării deciziilor din diferite perspective, punând accentul fie pe caracteristicile proceselor decizionale, fie pe elaborarea de metode de asistare a deciziilor, fie pe dezvoltarea de sisteme suport pentru decizii. Cartea Decizia asistată de calculator își propune să servească drept material de referință pentru persoanele care joacă roluri importante în elaborarea și adoptarea deciziilor.
Structurată în două părți "Decizii și asistarea lor" și "Metode de bază de asistare a deciziilor", cartea oferă o imagine cuprinzătoare asupra domeniului și conține suficiente elemente concrete care să-i permită cititorului să soluționeze problemele sale decizionale folosind metodele descrise în lucrare și instrumentele informatice existente pe piață.

Lucrarea nu se limitează doar la prezentarea unor elemente strict necesare, ci indică și unele perspective alternative și surse documentare pentru adâncirea studiului, inclusiv numeroase adrese de internet, iar elementele privind dezvoltarea istorică a unor metode și tehnologii își propun să arate în ce măsură tehnologiile
evoluează de la stadiul de tehnologii "emergente" către stadiul de tehnologii "cheie".

Decizia asistată de calculator,

Florin Gheorghe Filip,
Editura Tehnică& Editura Expert,
344 pagini,
ISBN 973-31-2105-3.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro