Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Soluții - PC Magazine Romania, Ianuarie  2003

Cum să creezi un efect de metalic-crom, folosind Photoshop 7.0

Cosmin Sîrbulescu

Ați dorit vreodată să creați un text sau alte forme care să aibă un aspect metalic de crom și nu ați știut cum? Nu contează, acum am să vă prezint cum se poate face asta în câțiva pași foarte simpli.

  1. Se creează un fișier nou 500x500 pixeli. Se selectează culoarea gri 50% cu opțiunea text activată, după care se scrie textul dorit. Este de preferat să folosiți un model de font care să aibă linii curbe, pentru un efect mai bun.
  2. Se selectează textul (ctrl+click stânga pe layer thumbnail), apoi se trece la fereastra Channels, unde se creează un layer nou.
  3. În noul canal alfa, se umple selecția textului cu alb (Edit/Fill/Contents - White) (fig1)
  4. Acum urmează ca pe această selecție să aplicăm un filtru Blur/Gaussian Blur de patru ori la rând, dar de fiecare dată cu valori diferite: 10, 5, 2,5, 1,25.
  5. Ne întoarcem la fereastra Layers, unde activăm layerul ce conține textul și cu click dreapta pe layer, alegem Rasterize Layer.
  6. Acum nu mai este nevoie de selecția făcută așa că putem scăpa de ea (ctrl+d) și aplicăm un nou filtru Render/Lightning Effects, unde alegem Spotlight și Texture Channel - Alpha1.
    Lumina o puteți poziționa unde doriți, la fel și culoarea luminii care poate fi schimbată după voie.
  7. Deja a început să arate mai bine totul (fig2) așa că putem face o ultimă modificare, care este foarte importantă: Image/Adjust/Curves unde graficul trebuie să arate ca în figura 3. Rezultatul este cel din figura 4.

Dacă doriți să schimbați culoarea obiectelor, puteți crea un nou layer deasupra, pe care îl umpleți cu culoarea dorită și alegeți la Blending mode - Softlight.


fig. 1

fig. 2

fig. 3

fig. 4

Este o metodă simplă și eficace pe care o puteți aplica atât textului, cât și altor forme. Atenție, dacă folosiți dimensiuni mai mici de 500x500 pixeli este posibil să apară distorsionări și se pierde din calitate!


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro