Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Soluții - PC Magazine Romania, Ianuarie  2003

Cum să creezi un efect de corodare, folosind Photoshop 7.0

Cosmin Sîrbulescu

Am să vă explic în rândurile ce urmează cum puteți crea un efect de corodare.
Consider această metodă ca fiind foarte simplă și rapidă . Există desigur multe alte detalii ce mai pot fi adăugate, dar baza este aceasta, textura obținută putând fi folosită cu un "tile" orizontal sau vertical, fară probleme de îmbinare.

 1. După ce ați creat un fișier nou 256x256 pixeli, umpleți background-ul cu culoarea Dark Cool Brown pe care o găsiți în fereastra culorilor - Swatches
 2. Creați un layer nou pe care îl umpleți cu culoarea Medium Cool Brown după care urmează un dublu click cu buton stânga pe Layer Thumbnail și o să apară fereastra Layer style.
  Urmează click stânga pe Bevel and Emboss unde trebuie să aveți următorii parametri: Style - Inner Bevel; Technique - Smooth; Depth - 200%; Direction - Up; Size - 2; Soften - 0; Angle - 120; Altitude - 30; Gloss Contour - Linear; Highlight Mode - Color Dodge cu Opacity - 70%; Shadow Mode - Multiply cu Opacity - 75%
  În căsuța unde trebuie să alegeți culoarea luminii, schimbați albul cu o culoare apropiată de Medium Cool Brown, dar mai deschisa fiindcă reprezintă partea luminată a obiectului ( eu am ales DACAB0 )
 3. Selectați guma de șters ( Opacity 100%, Flow 100%) cu următorii parametri (F5): alegeți modelul Spatter cu diametrul 59 pixeli și activați opțiunile Scattering, Texture, Noise, Airbrush și Smoothing.
  Acum, pe layerul pe care ați aplicat Bevel and Emboss, începeți să ștergeți marginile la întâmplare, prin tamponare (fig 1)!
 4. Se creează un layer nou și se umple cu o culoare asemănătoare ruginii, după care se aplică două filtre: Noise/Add Noise cu Amount 20%, Uniform, Monochromatic și Blur/Gaussian Blur cu Radius - 0.5 pixeli.
  Alegeți Blending Mode pentru layer - Soft Light.
 5. Cu aceeasi gumă de șters, începeți să ștergeți din culoare în așa fel încât rugina să rămână în jurul zonelor corodate (fig 2).

fig 1fig 2

Vă sfătuiesc să nu folosiți alb și negru atunci când alegeți culoarea luminii și a umbrei.

În realitate așa ceva nu există, lumina și umbra sunt influențate de culoarea obiectului și de culorile a ceea ce se află împrejur. Baftă!


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro