Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Internet business- PC Magazine România, Ianuarie 2003

Școala de e-business

În perioada 4-15 noiembrie 2002 a avut loc în cadrul Academiei de Studii Economice din București seminarul cu tema "O nouă modalitate de a face afaceri, prin Internet", organizat de revista PC Magazine România și AIESEC București - Asociația internațională a studenților în economie și management.


Evenimentul a făcut parte din programul de orientare în carieră pentru studenți FORWARD, program lansat de AIESEC în primăvara acestui an. FORWARD constituie o interfață de comunicare și interacțiune continuă între mediul de afaceri și studenți, prin intermediul său companiile având posibilitatea de a se implica direct în formarea viitorilor angajați încă din timpul facultății.

Seminarul s-a adresat studenților din anii terminali sau masteranzilor din ASE, Politehnică sau Universitate interesați să afle aspecte concrete referitoare la oportunitățile și implicațiile afacerilor prin internet, cum ar fi regândirea afacerii, motivația afacerilor prin internet, pașii obligatorii care trebuiesc făcuți, studii de caz. Din cei aproximativ 150 de studenți care s-au înscris la acest seminar au fost selecționate, cu ajutorul firmei specializate în recrutare de personal în TI Brain Spotting, 30 de persoane care au dovedit a avea cele mai temeinice cunoștințe și înclinații spre domeniul afacerilor.

În cele zece zile ale seminarului au susținut prelegeri specialiști ai firmelor Ernst&Young, Data Networks Associates (DNA) - Computer Associates (CA) Business Partner, HP România, S&T România și SoftNet Development & Consulting (SDC) - partener IBM și Lotus. Temele prezentate de ei au fost urmate de discuții cu studenții, care au avut astfel posibilitatea să afle informații despre cerințele reale ale business-ului modern, completându-și cunoștințele obținute în școală.

Câteva dintre temele prezentate au fost: eCommmerce, eExpertise, eSecurity, eAssurance; Aspecte juridice în comerțul electronic, soluțiile CA de gestiune și protecția datelor critice, protecția împotriva atacurilor din internet, extinderea granițelor organizației, gestiunea securității în interiorul organizației, locul de muncă personalizat într-o afacere pe internet, soluții mobile și soluții moderne de tipărire, Internet banking și managementul documentelor, soluții ERP de la SAP, aplicații de tip CRM, soluții mobile în sistemele ERP, soluții de tip Business Intelligence și soluții workflow.

Față de informațiile cel mai adesea teoretice obținute în anii de studiu, acest seminar de eBusiness a oferit studenților contactul cu viața reală, cu experiențele concrete în care au fost implicați specialiștii prezenți. Ovidiu Rusu, consultant la firma de audit Ernst&Young, a fost unul dintre cei mai apreciați interlocutori, cunoștințele sale acumulate în cei 15 ani petrecuți în Silicon Valley, reprezentând un capital deosebit de util.

Hewlett Packard România i-a invitat pe studenți la centrul de prezentare al companiei, Look in.HP INteractive, unde au putut fi văzute și testate cele mai noi echipamente din categoria imaging și tipărire, precum și soluțiile unui birou mobil.

Chiar dacă unii dintre participanții la acest curs lucrează deja în firme de TI, ei au avut posibilitatea să-și lărgească orizontul cunoștințelor datorită informațiilor prezentate de specialiști ai unor companii ce au făcut dovada nu numai că oferă soluții pentru alții, dar și că ele însele reprezintă afaceri de succes.

15 dintre studenții participanți la Școala de E-business vor intra în programul principal al AIESEC - Programul de Practică Internațională Exchange - care oferă posibilitatea efectuării unor stagii de practică în alte țări unde asociația are reprezenanțe. - EAL


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro