Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine România, Ianuarie 2003

Romsys și Sun Microsystems din nou în sprijinul studenților

În luna decembrie 2002, companiile Romsys și Sun Microsystems au anunțat o nouă donație - în valoare de peste 100.000$ - în sprijinul inițiativei Universității Politehnica din București de a participa activ la U-Portal, unul dintre cele mai complexe proiecte informatice destinate instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume. Donația constă dintr-un pachet complex, destinat centrului de super-calcul, care include echipamente Sun (două servere Sun E220R, fiecare dotate cu câte două procesoare, 2 GB memorie RAM și două hard discuri de câte 36 GB, o stație de lucru Sun Blade 100, două unități de stocare D1000 de câte 72 GB), programele de operare și licențele aferente, precum și serviciile de instalare și întreținere a echipamentelor, respectiv de instruire a utilizatorilor.


"Unul dintre principiile după care se ghidează Romsys este acela de onorare a promisiunilor făcute" - Adrian Dogaru, director general al Romsys


Noile echipamente au sporit considerabil puterea de calcul disponibilă în cadrul centrului, fiind astfel un element important în sprijinul intenției politehnicii bucureștene de a fi parte din spațiul universitar virtual care astfel se alătură unor școli celebre ca Princeton, Columbia sau Yale. Beneficiind de suport consistent din partea Sun Microsystems, U-Portal este un proiect de mare amploare, prin care universitățile și colegiile de informatică din întreaga lume vor beneficia de un spațiu virtual propriu, configurat în funcție de necesitățile fiecărei instituții, iar profesorii, cercetătorii și studenții vor avea acces liber la cele mai noi și performante tehnologii.

"Implicarea și sprijinirea domeniului educațional din România este prioritară în cadrul strategiei dezvoltate de Sun Microsystems pentru Europa Centrală și de Est, învățământul superior și cercetarea fiind vizate în mod special. Ne dorim o colaborare de lungă durată cu Politehnica București și vom încerca să venim de fiecare dată în întâmpinarea nevoilor acestei prestigioase instituții de învățământ", a declarat Todd KORTH, director regional al Sun Microsystems pentru Educație și Cercetare pentru Europa de Sud, Africa și Orientul Mijlociu.
Donațiile cumulate făcute de cele două companii în ultimii ani Universității Politehnica București se apropie de 1 milion de dolari și lucrurile nu se vor opri aici. "Această donație reprezintă doar o bornă, alături de multe altele presărate pe lungul drum al colaborării dintre Romsys și Politehnica București. Promisiunea pe care o facem astăzi este că vom continua să mergem pe acest drum", a subliniat Adrian Dogaru, directorul general al Romsys, la conferința de presă la care a fost anunțată donația. - MC

Detalii la www.romsys.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro