Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine România, Ianuarie 2003

Dispozitive de identificare prin amprentă
(poză)

Tendința de creștere a pieței pentru dispozitivele de identificare prin amprentă îi stimulează pe producători să găsească noi modalități de reducere a costurilor, de simplificare a modelelor și de aducere a produselor pe piață cât mai rapid. Folosită pentru un număr din ce în ce mai mare de aplicații de securitate, cum ar fi bancomatele, căile de acces și aeroporturile, tehnologia de identificare prin amprentă are nevoie de putere și fiabilitate provenite din nucleul de microprocesoare. Un nou model de referință pentru identificarea prin amprente lansat de Motorola vine în întâmpinarea acestor cerințe, ceea ce simplifică munca producătorilor de a încorpora microprocesorul de 32 biți ColdFire MCF5249 în dispozitivele biometrice.

Piața dispozitivelor biometrice - care promovează tehnologiile care permit identificarea persoanei după caracteristicile fiziologice sau comportamentale - este în creștere, deoarece guvernele, corporațiile și indivizii dau mai multă importanță securității. Reprezentând una dintre formele primare de biometrie, identificarea prin amprente este folosită pentru diverse aplicații, printre care accesul în rețelele de calculatoare, comerțul electronic, telefoanele mobile, accesul în mașini și punctele de control securizate.

Identificarea prin amprente funcționează pe baza comparării unei amprente proaspăt scanată cu amprentele stocate într-o bază de date. Aceste sisteme pot să fie instalate de sine-stătătoare în zone cu acces restricționat sau integrate în rețele cu mai multe zone de control și un centru de informații, cum ar fi într-un aeroport. La un nivel de bază, sistemele includ un senzor, un microprocesor, o interfață cu cel care folosește aplicația și o memorie pentru stocarea amprentelor.

Având la bază microprocesorul integrat ColdFire MCF5249, modelul de referință are ca scop reducerea costurilor și timpul în care aplicațiile pentru identificarea prin amprente pot ajunge pe piață. Microprocesorul MCF5249 este util pentru orice aplicație care necesită un control important al procesării pentru fișierele de conducere, procesarea semnalului și amortizarea datelor, așa cum este cazul dispozitivelor și/sau al sistemelor pentru identificarea prin amprente.

Nucleul microprocesorului ColdFire combină structura simplă a unui microprocesor de 32 biți cu memorie de stocare, lungime variabilă și set de instrucțiuni. - EAL

Detalii la: www.motorola.com - ColdFire

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro