Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2002

Activități MCTI în luna iulie

  • A fost efectuată la Timișoara prima testare a sistemului de plată electronică prin internet a taxelor și impozitelor locale, care va intra în funcțiune începând cu luna septembrie a acestui an. Acesta permite informarea on-line cu privire la taxele locale datorate, precum și achitarea lor prin internet sau alte mijloace electronice și se bazează pe sistemul informatic Tax connect, dezvoltat pentru Primăria Timișoara de QCT Connect și pe soluția de Internet Banking dezvoltată de Softnet Development Consulting și implementată de Banc Post. Sistemul permite operațiile de plată atât de pe card, cât și din contul curent. Prin acest sistem, guvernul încearcă să descurajeze birocrația în administrația publică.

  • A fost lansat programul pilot de internet prin cablu al companiei UPC România, finanțat de UPC și TDA (aprox. 400.000$) fiecare. Acest program va fi accesibil unui număr de 200 de abonați, care, pe o perioadă de 6 luni, vor participa la testarea viabilității internetului prin cablu, fără computer, ca un nou serviciu pentru piața rezidențială. Programul de internet prin cablu oferă posibilitatea de a naviga pe internet și de a avea o adresă de e-mail fără a deține un computer personal. Participanții la proiectul pilot vor beneficia de un curs gratuit de inițiere în internet, organizat de CISCO Systems. La implementarea proiectului participă KPMG Barents, Cisco România și Consiliul Local din Ploiești. UPC este prezent în peste 20 de orașe din România, de mai bine de 10 ani, oferind servicii pentru 320.000 de familii.

  • MCTI a semnat contractul de consultanță pentru finalizarea procesului de privatizare a SNTc Romtelecom SA cu compania Schroder Salomon Smith Barney.

  • Licitația pentru proiectul "Dezvoltarea sistemului informațional al Autorității de Reglementare și Supraveghere a Furnizorilor de Servicii de Certificare" a fost câștigată de SC Intrarom. Au mai participat la licitație firmele: Crescendo International, S&T România, Siveco România, Genesys Software România, Total Soft.

  • USAID, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a luat decizia de a acorda un ajutor financiar de 4,5 milioane de dolari pentru activități din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației din România. Aceste fonduri sunt destinate, pe de o parte, susținerii efortului de întocmire a legislației în domeniul comunicațiilor de către MCTI astfel încât deschiderea competiției în România să se facă în cele mai bune condiții, cea de a doua componentă a programului vizând dezvoltarea tehnologiei informației în România. Programul "Inițiativa de Dezvoltare a Tehnologiei Informației în România" se va desfășura pe o perioadă de trei ani, USAID și MCTI urmând să coopereze pentru dezvoltarea cadrului legislativ și a normelor aferente care să continue crearea unor politici funcționale și a unei legislații stimulative pentru creșterea și dezvoltarea serviciilor de TI&C.

  • Licitația pentru proiectul "Crearea unui portal românesc dedicat aderării României la NATO" a fost câștigată de SC Romsys SA. Au mai participat la
    licitație firmele: TotalNet, IQ Software, Siveco, Compaq, Advantage Software Factory, S&T România, Net Consulting, Kepler, Integrator, Softwin, Radix, UTI, Pro Sys și Securenet împreună cu Prima Ltd.

  • În ședința de Guvern din 31 iulie 2002, a fost aprobată Hotărârea privind acordarea licențelor de instalare și operare a rețelelor de telefonie mobilă de generația a treia. Aceasta prevede că licențele de telefonie mobilă de generația a treia se acordă prin licitație cu participare internațională, organizată de MCTI, care stabilește și condițiile de acordare a licențelor și procedura de desfășurare a licitației. Hotărârea stabilește că vor fi acordate patru licențe de telefonie mobilă de generația a treia IMT 2000, dintre care cel puțin una va respecta standardul UMTS. Valabilitatea licențele va fi de 15 ani, acestea putând fi reînnoite la cererea titularilor, pe o perioadă de 10 ani, fără plata unor taxe suplimentare. Pentru atribuirea licențelor de telefonie mobilă de generația a treia se vor aloca spectrul de frecvență cuprins între 1900 MHz și 1980 MHz, eliberat de MApN, în condițiile și termenul stabilite de comun acord cu MCTI, precum și spectrul de frecvență cuprins între 2110 MHz și 2170 MHz.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro