Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2002

Acces internet pentru țări care folosesc alfabete non-latine

Specialiștii din cadrul departamentului Internet Space al companiei Siveco România, au realizat pentru firma americană Internet Driver un produs - Internet Driver Bar - care permite accesul tuturor utilizatorilor la internet, prin folosirea limbii materne (cuprinzând și alte seturi de caractere decât cele latine). Contractul, în valoare de un milion de dolari, a însemnat o activitate evaluată la 3500 zile/om.

Din noiembrie 2001, soluția functioneaza cu succes în Israel, fiind vizate ca potențiali utilizatori firme din: Coreea, Japonia, China.
Spre deosebire de alte terțe soluții, Internet Driver Bar oferă următoarele facilități:

  • Asigură accesul utilizatorilor de alfabete non-latine la orice sit internet, adresa de e-mail sau subadresa de internet care există și care folosesc setul latin de caractere în numele lor.
  • Integrează complet toate limbile în internet.
  • Asigură un set complet de adrese de internet pentru alfabete non-latine, adrese direct accesibile în limba în care au fost înregistrate.
  • Asigură un set complet de adrese de e-mail pentru alfabete non-latine, acceptând număr nelimitat de adrese de e-mail scrise cu orice alfabet și direct accesibile în alfabetul în care au fost înregistrate.
  • Este singura soluție care rezolvă nume de domenii multilingve.

"Internet Driver este primul produs care a reușit cu succes să creeze adrese internet în mai multe limbi, fără ca modificările aduse să schimbe în vreun fel standardul actual al adreselor de internet. Tentative de schimbare a standardelor au mai existat, dar procesul este extrem de complicat, el nefiind agreat de organisme de reglementare precum IETF (Internet Engineering Task Force) și ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers)", spune Florin Ilia, directorul departamentului Internet Space din SIVECO România.

Proiectul Internet Driver Bar a beneficiat de colaborarea unui pionier al internetului și totodată o autoritate în materie de inteligență artificială, dr. Jaime Carbonell, profesor al catedrei de Computer Science din cadrul Carnegie Mellon University, director al Language Technologies Institute din Pittsburgh, membru a numeroase organisme internaționale, precum CALD, ISRI, eCommerce, Universal Library. - MC


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro