Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2002

Trei identificatori biometrici pe un singur smartcard

Siemens Business Services (SBS) a dezvoltat o soluție care permite stocarea a trei identificatori biometrici - voce, figură și amprente - pe un singur smartcard. Astfel persoanele vor putea folosi cardul pentru a se identifica, eliminându-se orice posibilitate de eroare sau înșelăciune. Soluția include dispozitivul de înregistrare a datelor și personalizare a cardului, un cititor și un sistem de management al cardurilor. Sistemul este disponibil imediat și este ideal pentru sectoarele cu cerințe de securitate ridicată, cum ar fi poliția, controlul de frontieră, aeroporturile, băncile și marile concerne industriale.

Soluția, dezvoltată de o filială a SBS - Siemens Information Systems Ltd, realizează compresia informației biometrice la mai puțin de 10 KB. Deoarece ultima generație de carduri are o capacitate de stocare de 32 KB, rămâne spațiu suficient pe carduri pentru programe suplimentare care să includă, de pildă, funcțiuni pentru plăți, certificate digitale de criptare, autentificare și semnătură digitală, informații de pontaj, controlul accesului în clădire, informații medicale sau chiar pașaport și vize.

Informația biometrică a posesorului de card este colectată și introdusă în card cu ajutorul unui dispozitiv multi-funcținal numit Intelligent Digital Passport (IDP). Acesta înregistrează vocea utilizatorului, îl fotografiază cu camera digitală integrată și îi înregistrează amprentele. Pentru a fi protejate împotriva manipulării, datele sunt comprimate și criptate în timpul transferului pe card. Întregul proces nu durează decât câteva minute, după care cardul poate fi utilizat.

Cititorul IDP citește cardul și identifică utilizatorul. Indiferent de producător, poate fi combinat cu echipamente pentru înregistrarea imaginii, amprentelor și a vocii utilizatorului. Cititorul IDP criptează și decomprimă datele biometrice ale utilizatorului și le confruntă cu datele de pe card. O caracteristică specifică acestei soluții este că informația referitoare la utilizator este stocată direct pe card, ceea ce prezintă două avantaje. În primul rând, sistemul este mai sigur - atunci când confruntă informațiile, cititorul IDP nu se conectează la un server central, astfel încât datele de pe server sau cele transmise de la cititor la server sunt imposibil de manipulat, iar în al doilea rând, întreaga procedură este mult mai rapidă.

În afară de smartcard și de echipamentul de identificare biometrică, soluțiile de securitate integrate includ și servere cu soft corespunzător. - MC

Detalii la www.siemens.sbs.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro