Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2002

Cel mai mic suport optic de stocare

Compania Philips a demonstrat recent funcționalitatea primului disc optic miniatural bazat pe tehnologia blue laser. Astfel, pe un disc optic cu diametrul de doar 3 cm se pot stoca pâna la 1 GB de date, datorită dimensiunii sale reduse, fiind ideal pentru dispozitive portabile cum ar fi camere digitale, telefoane mobile, PDA-uri sau aparate portabile pentru conectarea la internet. Descoperirile recente în tehnologia blue laser alături de inovațiile Philips în domeniul stocării optice și miniaturizării opto-mecanice reprezintă factorii optimi pentru crearea celor mai mici unități optice. Înalta densitate de stocare rezultată poate fi exploatată în sensul reducerii discului - de exemplu, un disc de 3 cm stochează 1 GB, mai mult decât un CD-ROM clasic. Principalul factor care determină reducerea grosimii unității de disc este sistemul de lentile optice. Prin dezvoltarea celor mai mici lentile pentru înregistrarea blue laser, înălțimea unității de disc optic s-a redus la 7,5 mm de la 12,5 mm, cât au unitățile folosite în prezent. Lentilele au fost construite din plastic - în loc de sticlă - ceea ce a permis o mai mare libertate a designului și o înălțime redusă. Un alt pas a fost dezvoltarea unei dimensiuni ultra-subțiri a elementului de acționare care poziționează și focalizează raza laser pe discul optic.

Primul prototip perfect funcțional de disc optic cu dimensiuni de doar 5,6 x 3,4 x 0,75 cm3 a fost realizat utilizând componente cheie miniaturizate. S-au efectuat teste în urma cărora a fost redat cu succes un fișier MP3 de pe un disc de 3 cm. În prezent, se fac cercetări pentru a se atinge chiar și un nivel mai mare de miniaturizare.

Compania olandeză Royal Philips Electronics este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume și cea mai mare din Europa, cu vânzari ce au atins suma de 32,3 mld. EUR în 2001. - EAL

Detalii la: www.philips.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro