Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Iunie 2002

BIBLIOTECA TI

Multimedia, de la Wagner la realitatea virtuală
Siturile web interactive, jocurile video, realitatea virtuală, arhitectura 3D și multe alte facilități multimedia vor fi tot atât de importante pentru secolul 21 precum au fost filmul și televiziunea pentru secolul 20. Dar ce înseamnă multimedia, de unde provine și cum funcționează? Răspunsurile la aceste întrebări se află în cartea Multimedia, de la Wagner la realitatea virtuală, un dialog între arta și știința din a doua jumătate a ultimului secol, care au făcut posibilă apariția multimediei. Cartea se întoarce în trecut, până la Richard Wagner, ale cărui idei despre natura imersivă a muzicii de operă au prevestit apariția realității virtuale. Printre articolele adunate aici găsim manifestul futurist despre cinematografie publicat în 1916 (care declara că acest nou mediu va uni toate genurile media și va înlocui cărțile), Atlantic Monthly (eseul publicat de Vannevar Bush în 1945, care conduce direct la hiperlink-urile folosite astăzi), eseul lui Nam June Oaik publicat în 1984 (în care se descrie modul în care saltul tehnologic produs de folosirea sateliților va conduce la globalizarea informației) precum și ideea pe care a avut-o Tim Berners-Lee în 1989, privind realizarea unei rețele de partajere a documentelor, rețea care a devenit peste câțiva ani baza intenetului.

Cartea va fi o lectură utilă și plăcută pentru toți cei care au construit un sit web, au studiat grafica computerizată sau care sunt fascinați de evoluția rapidă a noii ere media care atinge în prezent fiecare aspect al vieții noastre.

Multimedia, from Wagner to virtual reality,
Randall Packer, Ken Jordan,
Editura WW Norton,
394 pagini, ISBN 0-393-04979-5,
în România prin Byblos,
preț: 34$.

 

Calculatorul: binefacere sau blestem?
Lucrarea Calculatorul: binefacere sau blestem își propune să dezvăluie ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale laboratoarelor de știință, analizând în același timp consecințele dependenței de calculator, pe care o manifestă armata, industria sau piețele financiare.

Autorul, Gene I. Rochlin, profesor la University of California din Berkeley, dedică o întinsă secțiune din cartea sa doctrinelor militare ale Statelor Unite amintind cazuri în care funcționarea "armelor inteligente" s-a dovedit catastrofală. O altă secțiune a cărții descrie schimbările majore pe care le-a generat calculatorul în structura piețelor financiare și a comerțului.

În viziunea autorului, computerul impune o nouă organizare a muncii și modifică structurile profunde ale societății și chiar dacă într-o primă etapă consecințele au fost pozitive, de acum lucrurile par că încep să scape de sub control. Calculatorul devine instrumentul unui control generalizat, un factor major de risc, în special datorită implicațiilor utilizării sale la nivel social.

Calculatorul: binefacere sau blestem?,
Gene I. Rochlin,
Editura Curtea Veche,
272 pagini, ISBN 973-99592-7-X,
preț: 100.000 lei.


O carte pentru oameni ocupați
Cartea Internet pentru oameni ocupați se adresează persoanelor care - din cauza timpului limitat - nu-și permit să învețe cum să navigheze pe internet decât în pauza de prânz sau cel mult două-trei ore în fiecare noapte.

Din cele zece capitole ale cărții, cititorii vor afla câteva elemente de bază din "lumea" internetului, pornind de la simpla navigare pe web și continuând cu utilizarea poștei electronice, căutarea pe internet, cumpărăturile sau licitațiile online, participarea la liste de discuții sau chat, utilizarea online a fișierelor multimedia precum și asigurarea securității în timpul navigării pe internet sau conectarea dial-up în timpul deplasărilor.
Lucrarea este însoțită și de un sit web - http://busypeeps.com - unde există câteva capitole suplimentare despre proiectarea și crearea paginilor web precum și despre etapele care trebuie urmate în momentul în care pagina web este gata pentru a fi publicată online.

Toate adresele de web amintite pe parcursul cărții sunt adunate în Anexa B, în timp ce anexa A poate fi considerată un veritabil abecedar pentru conectarea la internet - eventualele nedumeriri după terminarea lecturii fiind cu siguranță lămurite aici.

Internet pentru oameni ocupați,
Cristian Crumlish,
Editurile All,
230 pagini, ISBN 973-571-390-X,
preț: 149.000 lei.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro