Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iulie 2002

Standardizarea distribuțiilor de Linux pentru afaceri: UnitedLinux

 


Greg Bogochwalski, director regional Caldera

La sfârșitul lunii mai, în cadrul conferinței anuale Caldera în România organizate de Genesys, a fost anunțată lansarea oficială la nivel mondial a noului UnitedLinux.

Acest produs se dorește a fi o versiune de Linux pentru mediul de afaceri ce va fi realizată în colaborare de către firmele Caldera International, Conectiva, SuSE și TurboLinux. Majoritatea producătorilor de sisteme și software, cum ar fi AMD, Borland, Computer Associates, Fujitsu Siemens, Fujitsu Japan, Hewlett-Packard, IBM, Intel, NEC și SAP sprijină eforturile celor patru firme în realizarea unei distribuții standardizate de Linux.

UnitedLinux va asigura o platformă uniformă, stabilă, unică pentru dezvoltarea de aplicații, certificări și implementare. Primele produse software server bazate pe această platformă sunt anunțate spre sfârșitul anului în curs.

În cadrul conferinței, Greg Bogochwalski, directorul regional Caldera, a prezentat și strategia de piață, planurile de viitor și programul de parteneriat dintre Caldera și Genesys. S-a insistat asupra noii versiuni de Caldera Volution ce curpinde mai multe aplicații dintre care amintim: Manager și Messaging Server.

Volution Manager este o aplicație complexă de management ce rulează pe trei platforme: Windows, Unix și Linux, iar Volution Messenging Server este un competitor direct al produsului Microsoft Exchange Server.

De asemenea, au fost trecute în revistă principalele caracteristici tehnice ale produselor Caldera: OpenUnix 8, OpenLinux 3.1.1, Volution Manager, Volution Messaging Server. OpenUnix este construit pe platforma UnixWare 7 la care s-a adăugat Linux Kernel Personality, facilitate ce permite rularea aplicațiilor native Linux ce respectă standardul LSB (Linux Standard Base) și soluțiile oferite de Geneys ce au la bază tehnologii Caldera. - AV

Detalii la: www.unitedlinux.com; www.genesys.ro

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro