Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


COMUNICAT DE PRESĂ
3 iulie 2002

Câștigătorii Concursului de fotografie digitală
- DigitalFoto -
organizat de HP România și PC Magazine România

Fotografia digitală se dovedește a fi din ce în ce mai mult alternativa viabilă a fotografiei clasice pe film. Pentru a vedea realizările deosebite și a distila noi direcții în tehnica fotografică digitală, pentru a stimula creativitatea și a vedea nivelul tehnic, dar si estetic al creatorilor români, HP România si PC Magazine România au organizat în perioada martie - mai 2002 un concurs de imagini digitale dotat cu premii în valoare totala de peste 100.000.000 de lei.

Concursul - desfășurat pe trei sectiuni: PEISAJ, OAMENI, ESEU - a dovedit că numărul celor pasionați de fotografie, în general, și de cea digitală, în particular, este în continuă creștere. S-au înregistrat 272 de participanți, cu un număr de 1225 de fotografii, trimise online sau pe suport magnetic prin poștă.

Juriul a fost compus din reprezentanti ai organizatorilor, precum și din fotografi profesioniști membri ai AFPR (Asociația Fotografilor Profesioniști din România), revistei www.fotomagazin.ro sau independenți. Jurizarea s-a făcut online. După vizualizări ce au durat o săptămână, au fost desemnați câștigătorii.

La categoria OAMENI, au fost nominalizate următoarele fotografii: Conviețuire - autor Andrei Bîrsan, Artistul - Ioan Ciobotaru, Portret - Ioan Ciobotaru, Gemenii - Emanuel Crăciunescu, Visul - Nichi Dan, Alter Ego - David-Darius Crăiniceanu, Umbra - Paul Dersidan, Apartenență - Diana Gursca, Autoportret - Adriana Moșoiu, Portret 2 - Laurențiu Trandafir. Premiul a fost acordat lui Ioan Ciobotaru pentru lucrarea Portret.

La categoria ESEU, au fost nominalizate următoarele fotografii: Postindustrială - autor Daniel Bălțat, Urme medievale - Daniel Bălțat, Ipostaze - Ioan Ciobotaru, Drumul spre dincolo - Ștefan Cios, Pe aripile timpului - Ștefan Cios, Evadatul - Mircea Drăgoi, Filosofie - Florin Mitrea, Jurassica - Marian Mocanu, Natură moartă - Andrei Posmosanu, Tărâmul - Nădășan Valentin. Premiul a fost acordat lui Ștefan Cios pentru lucrarea Drumul spre dincolo.

La categoria PEISAJ, au fost nominalizate următoarele fotografii: Bătrânețe - autor Paul Antalute, Câmp cu maci - Maximilian Astalus, Peisaj înzăpezit - Alexandru Bădinici, Apus - Daniel Bălțat, Peisaj 2 - Andrei Bucur, Arabescuri - Adriana Câmpearu, Răsărit - Sever Czaba Ferencz, Pahar pe fața de masă - Ilinca Nanoveanu, Bulevard 1 - Andras Tamas, Bulevard 2 - Andras Tamas. Premiul a fost câștigat de Ilinca Nanoveanu pentru fotografia Pahar pe fața de masă.

Câștigătorii celor trei categorii au primit câte un premiu constând dintr-o cameră digitală HP 715 și o imprimantă HP Photosmart 1315.

Juriul a decernat și un PREMIU SPECIAL, constând dintr-o cameră digitală HP 318 și o imprimantă HP Photosmart 100, acordat fotografului care a acumulat cele mai multe puncte la toate cele trei categorii. Câștigătorul este Daniel Bălțat pentru lucrările: Apus, Urme medievale și Postindustrială.

Concursul a inclus și o jurizare populară, ce a avut loc pe situl revistei PC Magazine. La egalitate de puncte, PREMIUL DE POPULARITATE a fost obținut de lucrările Inocență - autor Nichi Dan și Enough - autor Iulian Bucur. Premiul constă în câte un abonament pe un an la revista PC Magazine.

PC Magazine România este o revistă care se adresează utilizatorilor de tehnologii informatice și comunicații, constituindu-se într-un ghid care să-i ajute să aleagă cele mai adecvate produse, tehnologii și soluții din oferta existentă pe piață. Editată sub licență Ziff Davis Media Inc., revista a fost lansată în România la începutul anului 1999, în cei peste 3 ani de existență, publicația impunându-se pe piață prin profesionalism, obiectivitate și inovație.
Informații suplimentare pot fi obținute pe web la adresa www.pcmagazine.ro.

HP este un furnizor global de produse, tehnologii, soluții și servicii pentru toate categoriile de utilizatori de la consumatorul indivuidual pana la marile corporatii. Oferta companiei cuprinde infrastructură IT, echipamente de calcul, servicii globale și solutii de prelucrare digitala a imaginii. Compania rezultată ca urmare a fuziunii a înregistrat un venit combinat de aproximativ 81,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2001 și are birouri deschise în 160 de țări.
Informații suplimentare pot fi obținute pe web la adresa www.hp.com.ro.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro