Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iunie 2002

Înaltă tehnologie în industria tipografică

Oricât de interesant ar fi conținutul unei cărți sau al unei reviste, aspectul acesteia joacă un rol important. Iar la realizarea unei prezentări atractive contribuie o mulțime de factori legați de: grafică, tehnoredactare, tipar. Toate aceste domenii beneficiază de noile tehnologii dezvolatate de industria TI.

IPEX 2002 - cel mai important eveniment al anului în domeniul tipografic, ce a avut loc la Birmingham, UK, în perioada 8-17 aprilie - a constituit locul potrivit pentru aruncarea mănușii între competitori de talii diferite, fiecare încercând să-și dovedească întâietatea în segmentul vizat. De la prepress la press și post press, furnizorii au încercat să-i convingă pe vizitatori de calitatea, viteza, fiabilitatea produselor lor și, nu în ultimul rând, de prețul adecvat funcționalității acestora


Moment din timpul lansării sistemului Xerox DocuColor iGen3

Tipografiile moderne nu mai seamănă deloc cu cele de acum câțiva zeci de ani. Plumbul și casetele cu litere sunt demult istorie. Azi, o tipografie este un loc curat, liniștit, în pas cu tehnologiile de ultimă oră. Calculatorul, internetul, tehnicile de înalt nivel de tipărire, copiere, legare, transport, stocare sunt un lucru obișnuit.

Una dintre direcțiile clare ce se manifestă în acest domeniu este tiparul color digital.

Anne Mulchay, CEO Xerox, declara la deschiderea expoziției de la Birmingham: "Potențialul pieței este imens iar tranziția spre culoare este evidentă, dar încă într-o fază incipientă astfel încât strategiile noastre de marketing în următorii doi ani trebuie să influențeze oamenii să revină la Xerox pentru a învăța cum să gestioneze această schimbare".

Pentru a avea succes într-o lume ce devine din ce în ce mai concurențială chiar și pe această nișă, trebuie să urmărești cu atenție necesitățile clienților, studiile de piață și să sesisezi cât mai de timpuriu tendințele pieței.

Revenind la IPEX 2002, unul dintre capetele de afiș ale acestui eveniment a fost sistemul tipografic Xerox DocuColor iGen3. Rezultat al unei investiții de 1 mld.$, noul sistem ce realizează o viteză de 100 ppm se estimează că va revoluționa tiparul digital color la fel cum a făcut-o predecesorul său monocrom Xerox Docu Tech, la începutul anilor '90. Dar să vedem pe ce se bazează aceste previziuni ale producătorului, dar și ale observatorilor.

Performanța este determinată de tehnologia SmartPress, patentată de Xerox, cu cele trei direcții ale sale:

  • SmartPress Imaging - tehnologie de imaging din generația a 3-a, cu controale în buclă închisă, care contribuie la realizarea a până la 6000 de pagini A4 tipărite pe oră, la cea mai ridicată calitate existentă în tiparul digital.
  • SmartPress Paper Handling - oferă facilități de producție ce includ o capacitate de alimentare de 10.000 de foi și abilitatea de a tipări pe o gamă variată de medii și dimensiuni la viteze ridicate. Posibilitatea de a combina patru stive la o singură trecere și a obține două stive offset colaționate contribuie la realizarea unui nivel crescut de productivitate.
  • SmartPress Sentry - monitorizează fiecare print și ajustează parametrii critici ai sistemului, de la alimentare până la stivuire, oferind diagnostice online și asistență la distanță. Pe parcursul procesului de producție sistemul se ajustează dinamic pentru asigurarea consistenței culorilor.

Sistemul Xerox DocuColor iGen3 este capabil să asigure lunar un volum ce poate varia de la 200.000 de printuri până la 1,2 milioane. Înalta performanță a RIP-urilor este asigurată de posibilitatea de alegere între Creo Spire Color Server și Xerox DocuSP Controller. Serverul Creo Spire oferă o gamă completă de instrumente pentru realizarea unor operații avansate de prepress, editare, maximizarea calității imaginii și gestiunea culorilor. Flexibilitatea realizării sarcinilor prin intermediul template-urilor existente, chiar după RIPping, permite realizarea de previzualizări și ajustări înainte de tipărire, crescând astfel viteza de producție.

Controllerul Xerox DocuSP se bazează pe fluxul de lucru DocuTech, la care se adaugă facilități puternice de control al culorilor. Majoritatea sarcinilor critice sunt automatizate pentru asigurarea eficienței maxime. Sunt recunoscute formatele Adobe PostScript, PDF, Tiff și PCL5.

Interfața este prietenoasă și oferă posibilități de setare a parametrilor și preferințelor de tipărire, întreținerea bibliotecii de stocuri, precum și asigurarea urmăririi continue a stării operației de tipărire și a vizualizării mesajelor de alertă.

Și în ceea ce privește protecția mediului înconjurător sunt de semnalat câteva realizări notabile, precum: folosirea de cerneluri netoxice, controlul emisiei de ozon și al componentelor organice volatile, posibilitatea de reutilizare sau reciclare a unor consumabile.

Facilitățile oferite de Xerox DocuColor iGen3 recomandă acest sistem clienților interesați de obținerea unor tipărituri color de foarte înaltă calitate (departamente/agenții de publicitate, departamentelor de vânzări etc.). Sistemul poate fi folosit pentru tipărirea de broșuri, pliante, cataloage, cărți poștale, cărți de vizită, etichete, manuale, cărți în tiraje mici, foi cu antet etc. În plus, este posibilă personalizarea tuturor acestor lucrări, cu avantajele binecunoscute specialiștilor în marketing, publicitate, vânzări.

Și dacă toate acestea nu sunt deajuns pentru câștigarea clientului, la toate caracteristicile prezentate se adaugă un program complex de consiliere a utilizatorilor, denumit SmartPress Services. Acesta prevede pentru început un studiu atent al afacerii și colaborarea la realizarea unui business plan. Urmează analiza ciclului de lucru și, pe baza acesteia, recomandări pentru integrarea cât mai eficientă a sistemului DocuColor iGen3 în structura de producție existentă. Și, desigur, asistența în instalarea și punerea în funcțiune a sa.

După cum se poate observa, afacerile companiei Xerox de astăzi sunt departe de simpla livrare de cutii. Lucrurile sunt mult mai complexe, dar și satisfacțiile celor ce se implică în afaceri win-win sunt pe măsură. - MC

Detalii la: www.xerox.com, www.xerox.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro