Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Iunie 2002

CERF merge mai departe

Standul Connex: O călătorie în viitorul comunicațiilor mobileCERF... controversat, discutat, analizat, lăudat, blamat, din nou lăudat, apoi criticat. Un singur eveniment din lumea TI românească reușește însă la ora actuală să atragă îndeajuns de multe firme și numărul necesar de vizitatori pentru a rămâne un punct de referință în calendarul oricărei firme de profil - fie că aceasta va fi expozant sau vizitator. CERF merge mai departe; în unii ani cu sute de mii de vizitatori și cinci pavilioane ocupate. În alții, cu câteva zeci de mii de oameni interesați și doar două pavilioane și ceva. Oricine va analiza evoluția sinuoasă a târgului își va da brusc seama: CERF nu este altceva decât un barometru al pieței actuale de profil din România.

Așadar, întrebarea "Cum a fost la CERF în acest an?" se poate traduce foarte ușor prin "În ce stadiu este piața TI din acest an?". Argumente pro și contra acestei interpretări sunt multe, dar cel mai simplu dintre ele se va regăsi în evidența însăși a produselor și serviciilor prezentate. Majoritatea celor prezenți la CERF au deja o părere formată. Nu intenționăm să o schimbăm, ci doar să mai oferim un răspuns - unul în plus - întrebării: "Cum a fost în acest an la CERF?"

Organizat la scurt timp după cel mai mare târg mondial în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor - CeBIT Hanovra - CERF are ca principal obiectiv promovarea pe piața românească a celor mai noi produse și tehnologii lansate la târgul din Germania. Anul acesta CERF s-a desfășurat în perioada 23 - 27 aprilie 2002, la Complexul expozițional Romexpo din București. Cea de a XI-a ediție a Atmosferă încinsă în standul DivertaExpoziției și Conferinței Internaționale Specializate de Tehnologia Informației și Comunicații a constituit și de această dată o oglindă destul de fidelă a situației actuale în TI-ul românesc, tendințele și reorientările viitoare fiind de asemenea vizibile cu ochiul liber.

La CERF 2002 au fost prezente nume cunoscute din domeniul TI&C din lume: Alcatel, Bosch, Canon, Compaq, Cosmorom, Epson, Fujitsu-Siemens, Hewlett-Packard, IBM, Intel, KPNQwest, Lucent, Microsoft, Mita, Mitsubishi, Mobifon, Olivetti, Orange, Philips, Ricoh, Romtelecom, Sony, SUN, Zapp Mobile, Toshiba. Nu vă imaginați însă că toate aceste mari companii au avut standuri proprii - majoritatea au optat pentru prezența în standurile partenerilor și distribuitorilor din România. Numai câteva firme - în general cele de comunicații - au făcut toate eforturile de a se impune prin standuri înalte, pe suprafețe mari, amintind de giganții prezenți la CeBIT 2002. Mobifon, Orange, Romtelecom, Zapp - acestea au fost numele care au dominat spațiul pavilionului comunicațiilor, reflectând în mare măsură schimbările esențiale care se vor produce în acest domeniu în viitorii 2-3 ani. Alături de aceștia, prezențele familiare (Lasting, Best Computers, UltraPro, Maguay - pentru a aminti doar câteva nume) au încercat să atragă publicul prin oferte speciale, personal bine instruit, muzică, lumini și zeci de pliante și materiale promoționale.

O prezență interesantă a avut-o RTC Holding SA, prin Diverta, marcă popularizată intens în ultima vreme. Decizia de a participa la un târg exclusiv TI&C se pare că a fost de bun augur, demonstrând astfel apartenența și la această piață extrem de specializată. Scena amplasată în secțiunea principlă a standului, concertele live, o secțiune simulată de avion și personalul implicat au creat o atmosferă deosebită față de cea care a plutit peste multe dintre standurile participanților deja mult prea obișnuiți cu acest târg.

Înălțimea standului reflectă aspirațiile OrangeÎn rest, ziariștii au avut la dispoziție un centru de presă dotat cu tehnologie Zapp de ultimă generație, Ziua Comunicațiilor a ajuns la a șasea ediția și a abordat prioritățile actuale ale procesului de liberalizare a telecomunicațiilor, KPNQwest a transmis live pe internet imagini din târg (www.cerf.kpnqwest.ro) și Agora Media a decernat "Premiile de tehnologie AGORA - Best of CERF 2002".

 

Ziua Comunicațiilor la CERF 2002
Cea de a 6-a ediție a zilei Comunicațiilor s-a desfășurat în contextul deschiderii competiției la 1 ianuarie 2003, care dă speranța unui cadru concurențial sănătos pentru dezvoltarea fluxului economic, în contextul parteneriatului Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației cu mediul de business. Se creează în același timp un pol de interese care trebuie reglementat coerent în favoarea unui mediu competițional, cu șanse egale atât pentru mari operatori, furnizori de echipamente și servicii, cât și pentru IMM- uri.

Firmele semnificative au prezentat în fața sutelor de participanți din audiență și potențiali beneficiari în economia reală (servicii, industrie, agricultură, turism, sistemul financiar/ bancar), proiecte viabile pentru folosirea optimă a infrastructurilor de telecomunicații, cu valorificarea națională a creditelor externe acordate în ultimii ani.

Tehnologiile prezentate de Zapp s-au bucurat de interesul vizitatorilor Tematica celor patru workshopuri din structura conferinței a reflectat prioritățile actuale ale procesului de liberalizare a telecomunicațiilor, precum și specificul pieței locale, în contextul economic și al evoluției industriei TI&C la nivel mondial, așa cum sunt reflectate anual și la CeBIT - forumul tehnologic cel mai competent.

Dialogul interactiv între principalii jucători reprezentați la cel mai înalt nivel și beneficiarii din ramurile economiei tradiționale s-au desfășurat în cadrul modulelor: Liberalizare și competiție, Reglementări și integrare, Piața de telecomunicații de la mari întreprinderi la IMM, Realitate digitală și securitatea rețelelor.

Piața românească de telecomunicații se află într-un moment decisiv pentru stimularea investițiilor în infrastructură, pentru creșterea calității și diversificarea serviciilor, pentru integrarea europeană și definitivarea cadrului specific de reglementări.

Ediția a -VI- a Zilei Comunicațiilor a căutat să reprezinte, ca și edițiile anterioare, imaginea corectă a acestor realități. Inițiativele concrete exprimate în cadrul conferinței pot conduce, în interesul comun al furnizorilor și beneficiarilor, la dezvoltarea unui sector solid în telecomunicații / software, la atragerea de capital și de know-how și implicit la creștere economică în România.

Lucrările conferinței Ziua Comunicațiilor au fost moderate de Eugen Preotu, consilier al Ministrului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.- EAL


AGORA MEDIA - Premiile de tehnologie la CERF 2002
http://www.pcmagazine.ro/cerf2002/cerf2002.shtml

 1. SISTEME - DESKTOP
  Maguay Grafik Power, Maguay Impex
 2. SERVERE
  Fujitsu-Siemens PRIMERGY BX300 - blade server, Lasting System
 3. ECHIPAMENTE MOBILE
  Handspring Treo Communicator 18, Diverta
 4. IMAGING
  Minolta Dimage 7, Best Computers
 5. ECHIPAMENTE DE ACCES
  CopperLinkEthernet Extender Patton 2158, Tornado Sistems
 6. ECHIPAMENTE PENTRU
  REȚELE IP
  Fluke Networks OptiView, Best Invest
 7. SOFT DE BUSINESS
  Siveco Applications 6, SIVECO
 8. SERVICII PENTRU BUSINESS
  Mobile ATM / POS, Zapp Telemobil
 9. PREMIERĂ
  Microsoft Windows XP Professional Romanian, Microsoft România
 10. MARELE PREMIU AGORA - BEST OF CERF 2002
  UMTS, Orange / Alcatel

Detalii la: www.cerf.ro; www.agnor.ro/zcom2002.htm


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro