Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2002

Vizitați Ermitajul din Muzeul Național de Artă al României

Vladimir Aninoiu, Director General al IBM RomâniaÎn cadrul unei conferințe de presă organizate în data de 26 martie a.c., IBM România a anunțat lansarea oficială a primelor info-chioșcuri multimedia, amplasate în trei muzee de artă din România: Muzeul Național de Artă, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul Zambaccian. Proiectul este inițiat și implementat de către IBM printr-o donație de 1,5 miliarde lei, constând în echipamente IBM, aplicația software ce permite vizitarea virtuală a muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg, aplicație ce rulează pe info-chioșcuri, servicii aferente instalării dispozitivelor, inclusiv conectarea la internet, precum și o contribuție în numerar.

Aceste info-chioșcuri multimedia, rodul parteneriatului dintre IBM și Muzeul Ermitaj, se numără printre cele 60 de echipamente similare pe care IBM le-a donat muzeelor, bibliotecilor și universităților din peste 35 de țări.

Aplicația construită de către IBM pentru navigarea în Muzeul Ermitaj poate fi rulată și independent, de pe CD-ROM, dacă accesul la internet nu este disponibil.

Facilitățile oferite de CD-ROM constau în calitatea imaginilor, mult mai bună decât a celor de pe sit, viteza de acces, posibilitatea de selectare și vizionare a imaginilor, permițând utilizatorilor să parcurgă în detaliu galeriile, prin facilitatea Zoom View (rotație panoramică de 360 de grade). Acest CD include 200 de imagini ale unor lucrări de artă magnifice. Prezentarea informației pe CD-ROM este disponibilă în opt limbi.

Prin această donație, IBM oferă publicului românesc șansa de a avea o experiență culturală și istorică de excepție prin simpla apăsare, cu un deget, pe un ecran, a acestor informații, precum și șansa integrării muzeelor de artă românești în circuitul mondial.

"Știm cât de preocupată este conducerea muzeului de o integrare mai eficace și mai penetrantă în circuitul mondial al valorilor, de dialogul și comunicarea dintre culturile naționale. Donația noastră exprimă nu doar sensibilitatea la probleme de cultură și artă, ci și înțelegerea că starea materială actuală a societății românești face dificilă achiziționarea echipamentelor și tehnologiei necesare pentru a duce la bun sfârșit acest deziderat'', a declarat Vladimir Aninoiu, Director General IBM România, la această inaugurare. - MC

Detalii la: www.ibm.com/ibm/ibmgives


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro