Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2002

Procesorul Intel XEON MP mărește cu peste 30% performanța serverelor multiprocesor

Intel a anunțat la CeBIT lansarea procesoarelor Intel Xeon MP la 1,4, 1.5 și 1,6 GHz, care permit noi nivele de performanță pentru serverele din gama mid-tier și back-end.

Comparativ cu sistemele multi-procesor existente, care folosesc procesoare Pentium III Xeon, este de așteptat ca serverele pe baza noilor procesoare să ofere o performanță cu peste 30% mai mare. Procesorul Intel Xeon MP adaugă un nivel suplimentar de memorie Level 3 cache de 1 MB sau 512 KB, aducând tehnologia Hyper-Threading și microarhitectura Intel NetBurst la nivelul serverelor mid-tier și back-end. Lansarea urmează introducerii, în februarie, a procesoarelor Intel Xeon pentru servere dual-procesor și stații de lucru.

Noile procesoare vor consolida poziția Intel în topul performanței, având în vedere că serverele care folosesc procesoare Pentium III Xeon dețin în prezent poziții de frunte în toate benchmark-urile care măsoară performanța de procesare a tranzacțiilor, după cum arată Transaction Processing Council. Practic, procesoarele Intel Xeon se adresează tuturor categoriilor de procesare la nivel enterprise, de la servere front-end până la sisteme mid-tier și back-end.

Procesoarele Intel Xeon MP aduc o multitudine de noi caracteristici serverelor din domeniul enterprise și e-Business. Aceste sisteme multiprocesor adaugă mai multă performanță atunci când se face trecerea de la două la patru procesoare, permițând un headroom mai mare pentru sarcini neprevăzute și pentru solicitări intense. Intel Xeon MP implementează o arhitectură cache unică, proiectată strict pentru microarhitectura Intel NetBurst. Noua structură oferă trei nivele de memorie cache, incluzând 1 MB de memorie L3 cache în plus față de cei 256 kB de memorie L2 cache și 8 kB de memorie L1 cache. Acest lucru permite procesorului să acceseze datele de utilizare frecventă mai repede decât până acum, îmbunătățind performanțele generale ale sistemului și performanțele aplicațiilor back-end și totodată reducând timpul de răspuns pentru numeroase aplicații de tip baze de date sau administrare client.

Anunțul completează trecerea la tehnologia Hyper-Threading a întregii familii de procesoare Intel Xeon. Această tehnologie inovatoare permite unui sistem de operare să vizualizeze un singur procesor fizic ca pe două procesoare logice, micșorând semnificativ timpul de răspuns al serverului și mărind nivelul de performanță al tranzacțiilor și execuției sarcinilor.

Procesorul Intel Xeon MP la 1,6 GHz cu 1 MB de memorie Level 3 cache are un preț de 3.692$ în cantități de 1.000 de unități. Procesorul Intel Xeon MP la 1,5 GHz cu 512 k de memorie Level 3 cache are un preț de 1.980$ iar procesorul Intel Xeon MP la 1,4 GHz cu 512 k de memorie Level 3 cache de 1.177$, de asemenea în cantități de 1.000 de unități. -

Detalii la www.intel.com

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro