Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2002

Cea mai mică celulă de memorie SRAM

Cercetătorii companiei Intel au construit cea mai mică celulă de memorie SRAM (Static Random Access Memory) din lume, care măsoară doar un micron pătrat. Aceste celule, care sunt componente de bază ale cipurilor de memorie, au fost încorporate într-un echipament SRAM complet funcțional realizat folosind tehnologia de producție a Intel de următoare generație, pe 90 de nanometri.

"Noua celulă de memorie Intel SRAM de dimensiunile unui micron pătrat a stabilit un nou reper de densitate pentru industria siliciului", a declarat Sunlin Chou, senior vice president și general manager al Intel Technology and Manufacturing Group. "Acest rezultat ne dă o imagine preliminară asupra utilizării tehnologiei de 90 nm pentru microprocesoare și alte produse."

Intel își propune să construiască multe dintre produsele sale folosind noua tehnologie de producție, cum ar fi procesoare, cipseturi și produse pentru comunicații. Intel dorește să utilizeze tehnologia de 90 nm exclusiv pe wafere de 300 mm.

Cipurile SRAM sunt folosite în mod obișnuit ca instrumente de testare pentru dezvoltarea proceselor de producție a cipurilor logice de următoare generație. Dimensiunea redusă a celulelor de memorie este extrem de importantă întrucât va permite mărirea nivelului de performanță a microprocesoarelor într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor, prin adăugarea de mai multă memorie cache on-die și mărirea densității unităților logice. - EAL

Detalii la: www.intel.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro