Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2002

DJ electronic care "simte" atmosfera petrecerii

Pe măsură ce calculatoarele își continuă asaltul asupra citadelelor puterii din industria muzicală, Hewlett-Packard lansează pe piață o invenție care i-ar putea trimite în șomaj pe animatorii umani - cel puțin pe cei din discoteci sau cluburi muzicale.

La CeBIT 2002, departamentul de dezvoltare al HP a expus prototipul unui calculator care poate înregistra și procesa mișcările mulțimii de dansatori, temperatura corpurilor și pulsul, iar apoi poate ajusta muzica din discotecă în funcție de toți acești parametri. Dacă această invenție va "prinde", atunci așa-numitele "dispozitive cu bio-feedback" vor deveni echipament standard în orice discotecă sau club. Senzorii necesari colectării informațiilor sunt portabili și se distribuie la intrarea în local. Ei pot fi purtați precum o bijuterie sau un accesoriu vestimentar, dar trebuie să aibă contact cu pielea dansatorului. Folosind tehnologia wireless Bluetooth, senzorii transmit datele biometrice ale dansatorilor către DJ-ul electronic. Calculatorul folosește aceste date pentru a ajusta muzica difuzată. Dacă datele colectate nu sunt suficient de concludente, calculatorul tot experimentează cu muzica până când e, biometric vorbind, convins că ringul de dans e plin până la refuz.

O altă veste proastă pentru DJ: omologul lor electronic este, de asemenea, un adevărat maestru în materie de tranziție între piese. Toate tranzițiile sunt perfect sincronizate, fără ca petrecăreții să piardă vreun ritm, așa că tot ce au de făcut e să danseze non-stop. -


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro