Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Mai 2002

Plata electronică a taxelor și impozitelor locale

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și BancPost au anunțat că la Primăria Sectorului 5 București a fost testată cu succes aplicația necesară achitării taxelor și impozitelor locale prin mijloace electronice. Conform Ordonanței de Urgență nr. 24/30 ianuarie 2002, autoritățile publice locale au obligația de a implementa sisteme electronice pentru colectarea taxelor și impozitelor, în fiecare oraș și municipiu din teritoriu.

Primăria Sectorului 5 din Capitală a ales o soluție de tip Info-chioșc, un sistem care creează o infrastructură electonică de acces la informații care poate fi utilizată pentru numeroase servicii informatizate specifice funcționării Societății Informaționale. Aplicația a fost dezvoltată de un consorțiu format din ICI București, Siveco România, Compaq, Ericsson și Intrarom. La sediul Primăriei Sectorului 5, la sediul Administrației financiare a sectorului 5, precum și la Spitalul Municipal vor fi instalate un număr de 7 terminale publice de tip Info-chioșc. Prin intermediul acestora, cetățenii sectorului 5 vor avea acces la informații privind taxele și impozitele locale pe care trebuie să le achite. Informațiile disponibile prin intermediul acestui sistem vor putea fi accesate și pe internet, pe situl web al primăriei.

Orice client Banc Post care dispune de serviciul Internet Banking poate efectua plata acestor taxe și impozite locale de la orice calculator conectat la internet. Orice cetățean poate plăti taxele local, la Primăria sectorului 5, prin card Banc Post sau alt card utilizînd un POS (dispozitiv pentru citirea cărților de credit) pus la dispoziție de bancă. - EAL

Detalii la: www.mcti.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro