Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Aprilie 2002

Congresul Mondial 3GSM


În luna februarie s-a desfășurat la Cannes congresul mondial 3GSM, un podium de prezentare a celor mai noi terminale și a ultimelor tehnologii pentru a treia generație de servicii de telefonie mobilă. Astfel, pe parcursul a trei zile, cele mai importante companii din domeniul telecomunicațiilor - și nu numai - au avut fiecare ceva de spus.

Intel Corporation și Microsoft au anunțat o inițiativă comună pentru dezvoltarea unor modele de referință pentru PDA-uri și telefoane inteligente. Bazate pe platformele software ale MicrosoftWindows Powered Pocket PC și Smartphone 2002, precum și pe arhitectura Intel PCA (Intel Personal Internet Client Architecture), aceste modele vor promova dezvoltarea rapidă a aplicațiilor și serviciilor wireless de generație următoare pe segmentele de piață destinate utilizatorilor individuali și pieței enterprise. În plus, această colaborare va permite companiilor producătoare de echipamente wireless și software să accelereze disponibilitatea pe piață a soluțiilor lor mobile. În cadrul acestei inițiative, Microsoft a anunțat astfel suportul său pentru arhitectura Intel PCA, platformă pentru realizarea de echipamente handheld pentru comunicații wireless, care combină capacități de accesare a internetului și de comunicații tip voce.

Nokia a lansat un nou terminal din categoria premium, conceput pentru cei care apreciază îm mod deosebit design-ul. Nokia 8910 combină un aspect elegant cu GPRS și capabilități Bluetooth, fiind primul terminal Nokia pentru a cărui carcasă exterioară s-a utilizat titaniu. Acest material conferă rezistență sporită, având în același timp o greutate redusă și facilitând realizarea unor finisări de înaltă calitate. Design-ul Nokia 8910 include de asemenea un mecanism de deschidere inovator care permite deplasarea pe verticală a telefonului. Ecranul, conceput în tonuri de gri, este complex iluminat din spate, oferind astfel claritate vizuală sporită. Fiind echipat cu WAP, GPRS și tehnologie Bluetooth, Nokia 8910 oferă o conectare rapidă și convenabilă la serviciile mobile. Livrările pentru Nokia 8910 sunt programate pentru trimestrul 2 al anului 2002.

Un alt produs lansat de Nokia la Cannes este un card radio multimod pentru laptop-uri și alte dispozitive portabile care funcționează în rețele EGSM 900/1800 cu GPRS și HSCSD, precum și în zonele cu acoperire wireless LAN. Nokia D211 are o rată de transmisie de până la 40.2 kbit/s folosind GPRS, până la 43.2 kbit/s folosind HSCSD, și până la 11 Mbit/s folosind wireless LAN. Nokia D211 oferă interfață de rețea fără fir compatibilă IEEE802.11b WiFi. Cardul permite trimiterea și primirea e-mail-urilor, a mesajelor text, fax-urilor, oferă acces wireless la internet și intranet de pe laptop, fiind compatibil cu o gamă largă de dispozitive portabile care au încorporat un slot PC pentru carduri de tip II sau III. Cardul este compatibil cu sistemele de operare Windows 98 SE, Me, 2000, XP, Windows CE 3.0 și Linux. Nokia D211 este de asemenea compatibil cu soluțiile de vârf VPN (Virtual Private Network) pentru GPRS și wireless LAN. Produsul va fi disponibil pe piață în al doilea semestru din 2002.

Motorola a lansat un pachet de soluții, destinat operatorilor de rețea, care permite furnizarea de servicii de date mobile pe orice echipament cu access la internet. Mobile Services Café cuprinde servicii pe bază de software și aplicații, realizate astfel încât să le permită operatorilor să comercializeze mai rapid o varietate de servicii de date fără fir - sub mărcile proprii. Motorola va furniza instalațiile necesare fiecărui operator sau/și va găzdui și conduce serviciile necesare în numele operatorului, cu aplicații proprietare Motorola sau provenite din alte surse. Mobile Services Café va fi oferit împreună cu un ghid de utilizare a serviciilor, inclusiv a serviciilor profesionale pe care operatorii le pot utiliza pentru a personaliza, instala și menține setul de soluții pe care-l aleg -EAL


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro