Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Aprilie 2002

Washy Talky

Compania Electrolux Kelvinator din India a lansat prima mașină de spălat vorbitoare din lume. Washy Talky îl ghidează pe utilizator pe tot parcursul procesului spălării, indicându-i erorile operaționale și ușurându-i procesul spălării rufelor. Sistemul de Răspuns Vocal Interactiv (Interactive Voice Response System) îl ghidează în permanență pe utilizator prin instrucțiuni vocale atât în limba engleză, cât și în limba hindusă. De exemplu, Washy Talky îi spune utilizatorului "Pune detergentul, închide capacul și relaxează-te!". Dacă utilizatorul a lăsat din greșeală capacul deschis, mașina îi spune "Te rog închide capacul". În cazul în care apar erori de program în timpul procesului spălării, Washy Talky îl atenționează pe utilizator și îl învață ce trebuie să facă.

Considerat și creierul mașinii, Fuzzy Logic Microcomputer este dispozitivul care simte greutatea rufelor de spălat, cel care hotărăște automat o serie de coordonate precum programul cel mai optim de spălare, nivelul apei, timpul de spalare etc.

Mașina de spălat care vorbește este rezultatul unor focus grupuri unde consumatorii și-au exprimat dorința de a avea mașini care să le vorbească și să le explice procedura de lucru.

Washy Talky va fi lansată în India în luna aprilie 2002 sub marca Electrolux Kelvinator. - EAL

Detalii la: www.electrolux.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro