Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Martie 2002

Biblioteca TI

Elena Andreea Liță

Red Hat Linux 7.1

Lucrarea Mastering Red Hat Linux 7.1 se adresează cititorilor care nu au cunoștințe avansate despre Linux și care doresc să învețe cum se instalează și cum se configurează Red Hat Linux 7.1.

Conținutul cărții este împărțit în șapte secțiuni. Prima secțiune este o introducere în Linux ca sistem de operare și ca bază pentru modelul software GNU - General Public Licence. Sunt prezentate cele mai populare distribuții Linux și condițiile necesare pentru utilizarea acestui sistem de operare pe calculatorul personal. A doua secțiune este dedicată instalării propriu-zise a Linux-ului, ca sistem de sine-stătător, în cea de-a treia secțiune fiind descris modul în care se poate utiliza X Windows folosind interfața GNOME (interfața standard a sistemul Red Hat Linux).

În partea a patra sunt descrise operațiuni de bază, cum ar fi managementul fișierelor, configurarea sistemului, a imprimantei și a altor periferice, fără de care nu se poate lucra cu succes sub Linux.

Partea a cincea explică cum poate fi conectat un sistem de operare bazat pe o distribuție de Linux la internet folosind o conexiune dial-up, pentru accesarea siturilor web și folosirea poștei electronice.

Fiind un mediu de lucru necostisitor, dar foarte puternic, Linux poate fi folosit pentru foarte multe operațiuni care sunt derulate în activitatea de zi cu zi a firmelor mici. Cartea arată cum se instalează Red Hat Linux 7.1 astfel încât să ruleze în rețea și cum poate fi utilizat ca server de fișiere sau de listare pentru rețelele Unix sau Windows. În afară de faptul că poate constitui un excelent server de listare și de fișiere pentru piața SOHO, Linux poate fi folosit și pentru crearea unor servere robuste de web și de mail.

De asemenea, este examinată compatibilitatea și integrarea cu sistemele de operare DOS și Windows, ceea ce le permite companiilor să migreze din Windows spre Linux fără să sacrifice investițiile pe care le-au făcut în software-ul și aplicațiile curente.

CD-ul atașat cuprinde distribuția de Red Hat Linux 7.1 așa cum a fost ea publicată. Este o versiune fără un termen de expirare determinat, oferind posibilitatea instalării și utilizării sale pe o perioadă nelimitată de timp.

Mastering Red Hat Linux 7.1,
Arman Danes, Michael Jang,
Editura Sybex, ISBN 0-7821-2927-7, CD-ROM, 971 pagini,
în România prin Byblos SRL,
preț: 60$.

 

 

Un nou ghid MCSE

Iată o nouă carte din seria MCSE, Ghid de studiu, publicată de Editurile All.

Windows 2000 Network Infrastructure Server constituie un ghid complet despre instrumentele și serviciile de rețea ale sistemului Windows 2000 și este destinată pregătirii pentru susținerea Examenului 70-216, respectiv Implementarea și administrarea unei infrastructuri de rețea Microsoft Windows 2000.

Cartea tratează elemente de bază din domeniul rețelelor, cum ar fi noțiunile fundamentale despre TCP/IP, dar și noțiuni mai complicate precum: configurarea IP Routing și a rețelelor virtuale private; rutarea și accesul la distanță; configurarea și gestionarea unui server DNS (Domain Name Server); configurarea unei autorizări certificate Windows 2000; configurarea și gestionarea Windows Internet Name Service (WINS) și Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP). De asemenea, este descrisă configurarea modulelor sistemului de operare, reglarea performanței unui server, utilizarea aplicațiilor și depanarea a sistemului în diverse situații.

Pe lângă aplicațiile aferente fiecărui capitol și listele de termeni-cheie furnizate la finalul cărții, manualul oferă un supliment de 50 de întrebări, mai exact un examen de test complet. CD-ul complementar cărții cuprinde setul de teste interactive Sybex Edge Test, două modele de examen, întrebări de tip flashcards, simulări și un dicționar al terminologiei rețelelor.

MCSE, Windows 2000 Network Infrastructure Server, Ghid de studiu,
Paul Robichaux, James Chellis,
Editurile All, ISBN 973-571-348-9, 542 pagini,
preț: 299.000 lei.

 

PHP pentru World Wide Web
Conform sitului său oficial (www.php.net), PHP este un limbaj de scriptare HTML integrat, localizat pe server, de tip multi-platformă. Limbajul PHP rulează întotdeauna pe serverul care găzduiește paginile de web, acesta fiind folosit pe mașini care pot rula Unix, Windows NT, Macintosh, OS/2 sau alte sisteme de operare. Sistemul de operare al clientului nu are nici o importanță, serverul de web fiind capabil să furnizeze pagini HTML indiferent de browserul care îl accesează, deoarece limbajul PHP poate fi integrat în codul HTML, acesta fiind codul cu care sunt construite toate paginile web.

Cartea PHP, pentru World Wide Web se adresează dezvoltatorilor web și cuprinde conceptele cheie ale limbajului PHP, axându-se în special pe facilitățile versiunii 4.04. Începând cu o privire de ansamblu asupra elementelor de bază ale limbajului, cartea continuă cu dezbaterea unor subiecte legate de sintaxă, testarea scripturilor, lucrul cu variabile, crearea aplicațiilor web și a siturilor dinamice folosind PHP. Toate acestea sunt însoțite de exemple de scripturi reale care pot fi încorporate în paginile de web proprii, precum și de diverse proiecte care ilustrează principalele subiecte prezentate.

Cartea este foarte bine susținută de un sit web (www.DMCinsights.com/php) unde se găsesc toate scripturile necesare lucrului în PHP, actualizate și descărcabile, peste 100 de link-uri spre diverse subiecte legate de PHP și cele mai noi "descoperiri" din domeniu. Un lucru notabil este faptul că autorul, Larry Ullman, răspunde la orice e-mail primit de la cititori și încearcă să-i ghideze pe aceștia cât mai mult posibil.

PHP, pentru World Wide Web, Larry Ullman,
Editura Peachpit Press, ISNB 0-201-72787-0, 278 pagini,
în România prin Byblos SRL,
preț: 24$.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro