Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Martie 2002

Centre multimedia pentru cetățeni

Faza pilot a proiectului "Centre Multimedia pentru Cetățeni", lansat anul trecut de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în cadrul programului e-Goverment, s-a încheiat cu succes. Proiectul presupune crearea de resurse tehnice pentru asigurarea accesului cetățenilor la informația electronică, intensificarea transferurilor de informație în tranzacții de tip bancar sau e-commerce și, implicit, formarea culturii informației și comunicării electronice la nivelul întregii societăți.

Licitația pentru acest proiect s-a desfășurat în luna decembrie a anului trecut și a fost câștigată de compania Romsys, care a propus un sistem cu o arhitectură dinamică, foarte ușor de configurat și administrat.

Sistemul permite creșterea vitezei de interacțiune a cetățeanului cu administrația publică locală și centrală, are o interfață intuitivă și poate fi utilizat pe PC-urile standard dar și pe cele echipate cu ecrane senzitive la atingere. Mai mult, sistemul poate fi extins cu info-chioșcuri amplasate în zone publice, pentru a oferi un acces mai larg al cetățenilor la informație, asigurând totodată o bază reprezentativă pentru realizarea statisticilor și sondajelor.

Centrele multimedia oferă atât servicii on-line cât și off-line, beneficiază de facilități avansate de fax și e-mail, interfață web, putând fi accesate și de la calculatoare din afara centrului prin intermediul internetului.

Proiect va fi extins la nivel național, urmând a fi instalate circa 3000 de astfel de Centre, din care peste 2600 în mediul rural. - EAL

Detalii la: www.romsys.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro