Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Martie 2002

e-JOB, sistem informatic de căutare de locuri de muncă

Proiectul "Sistem Informatic de Căutare de Locuri de Muncă - eJOB" face parte din programul e-Government lansat anul trecut de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și prevede realizarea unei târg virtual de locuri de muncă prin intermediul căruia ofertanții și cei interesați de obținerea unui loc de muncă pot să-și întrunească așteptările în privința profilului candidatului potrivit, respectiv a locului de muncă cu perspectiva carierei dorite.

Licitația pentru acest proiect s-a înscris în cadrul ultimei faze a licitațiilor pentru proiectele e-Government și fost câștigată de compania Advantage Software Factory. Spre deosebire de celelalte proiecte din această fază, la care participarea ofertanților a fost relativ redusă - două până la patru companii ofertante, la licitația pentru proiectul e-JOB concurența a fost cea mai strânsă: șase companii au prezentat oferte pentru acest proiect.

Facilitățile sistemului

• Introducerea în format electronic a profilului candidatului - date de identificare, studii, aptitudini și experiență;
• Prezentarea profilului angajatorului și a posturilor disponibile;
• Sistemul permite candidatului să parcurgă toate ofertele puse le dispoziție de angajatori și să subscrie pentru o anumită poziție;
• Analizarea de către angajatori a prezentărilor candidaților;
• Posibilitatea contactării candidaților prin poșta electronică pentru parcurgerea etapelor necesare angajării.

Principalele caracteristici tehnice ale sistemului

• Arhitectură pe trei nivele: sistem de gestiune a bazelor de date relaționale Oracle 9i, server de aplicații/web Apache, browser client (orice browser care rulează pe piață la momentul actual);
• Suport hardware performant și stabil - server dual-processor IBM xSeries;
• Sistem de operare Linux personalizat pentru servere IBM xSeries;
• Mecanism de securitate asigurat atât de funcțiuni ale sistemului de operare cât și ale sistemului de gestiune a bazelor de date relaționale Oracle 9i.

Principalul atu al companiei Advantage Software Factory în această competiție a fost o aplicație proprie - Romanian IT Professionals Database - funcțională de mai bine de jumătate de an și dedicată exclusiv pieței forței de muncă din domeniul tehnologiei informației și telecomunicațiilor.

Din punct de vedere tehnic, soluția informatică care va sta la baza punerii în practică a acestui proiect este deja realizată, aceasta fiind anterior prezentată la expoziția organizată de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației pe 19 decembrie 2001.

În faza actuală, sistemul este destinat strict Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și instituțiilor subordonate acestuia: Societatea Națională de Radiocomunicații, Institutul de Cercetări în Informatică (ICI), Societatea Națională Poșta Română, RomTelecom. Referitor la cealaltă gamă de utilizatori, cei aflați în căutare de locuri de muncă, practic nu există o limită superioară, accesul la sistem fiind public, prin internet. În oricare dintre aceste instituții schema de personal include posturi de o diversitate destul de ridicată: management, financiar/contabil, juridic, administrativ, tehnic (informatic, mecanic), economic, resurse umane, întreținere și așa mai departe.

Sistemul nu prevede o limitare a numărului de utilizatori din zona publică, pe de o parte, și nici nu există riscul diminuării performanțelor sale la o rată acceptabilă de utilizatori simultani. Potrivit testelor efectuate, sistemul permite accesul simultan prin internet a până la 500 de utilizatori. - EAL

Detalii la: www.asf.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro