Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Martie 2002

Pirateria software se menține la aceleași cote

Departamentul de Combatere a Pirateriei Software din cadrul companiei americane Autodesk a anunțat că în urma acțiunilor întreprinse împotriva unor firme din Statele Unite ale Americii care au încălcat dreptul de proprietate intelectuală, a recuperat anul trecut suma record de 5,6 milioane de dolari. Suma totală obținută în cei 11 ani de la inființarea departamentului se ridică la aproape 46 de milioane de dolari, cifră reprezentând valoarea contractelor de legalizare încheiate.

Conform politicii Autodesk, o bună parte din banii obținuți pe această cale sunt donați fundației "Autodesk Design Your Future" care acordă burse unor studenți înscriși la cursurile care tratează noile tendințe din sfera tehnologiei informației.

"Eforturile noastre de informare și educare a publicului încep să fie răsplătite. Am constatat o creștere a numărului de apeluri adresate serviciului hotline și a rapoartelor trimise pe sit, proporțională cu banii recuperați", consideră Sandra Boulton, director al Departamentului de Combatere a Pirateriei de la Autodesk.

În pofida înmulțirii controalelor și a acțiunilor mediatice, România rămâne în continuare în topul țărilor cu o rată foarte mare a criminalității informatice, în special a pirateriei software.

Indiferent dacă se întâmplă în interiorul unei companii, pe internet, pe stradă sau în magazine specializate, pirateria software înseamnă locuri de muncă pierdute, taxe necolectate și un deficit de imagine pe plan internațional pentru Guvernul României. Din cauza ratei alarmante a pirateriei, România este inclusă încă din 1996 pe lista de monitorizare a Guvernului SUA "Special 301", alături de celelalte țări care nu reușesc să protejeze eficient operele de proprietate intelectuală - programe de calculator, filme, muzică. -EAL

Detalii la: www.acintl.ro

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro