Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Martie 2002

Vârfuri tehnologice la Cheia

Moment din timpul inaugurării oficiale a platformei digitale TV


Pe 20 ianuarie 2002 a avut loc la Centrul de Comunicații prin Satelit Cheia inaugurarea oficială a Platformei Digitale TV pentru transmiterea programului România Internațional al Societății Naționale de Televiziune în Statele Unite și Canada. Cu această ocazie au fost prezentate în premieră noile servicii de transmisii de date și voce, cu acoperire în întreaga lume, promovate de Societatea Națională de Radiocomunicații și s-a realizat o transmisie duplex live între Primul Ministru al României, Adrian Năstase, și Ambasadorul României la Washington, Sorin Ducaru.

Societatea Națională de Radiocomunicații a implementat la Cheia o nouă platformă digitală TV și un echipament DAMA care se integrează în rețeaua internațională de servicii prin satelit (Intelsat).

Noua platformă TV îndeplinește toate normele Intelsat pentru transmisii de televiziune și permite transmiterea a 1-3 programe TV permanente, precum și pentru transimisii TV ocazionale. Platforma reduce costurile de transmisie prin satelit (ca urmare a reducerii benzii alocate), oferă posibilitatea ca semnalul să fie recepționat de către rețelele de cablu sau DTH (Direct To Home), oferă servicii către locații multiple și rezervare garantată de satelit. Platforma poate fi folosită pentru transmisii ocazionale de televiziune de tipul vizitelor oficiale în alte țări, evenimente sportive sau culturale internaționale dar și orice tip de eveniment internațional de interes pentru publicul român.

Tehnologia DAMA (Demand Assignment Multiple Access) permite reducerea substanțială a costurilor convorbirilor telefonice, facilitând prin intermediul sateliților accesul la telefonie pentru zonele izolate din mediul rural. Sistemul reduce costul accesului la servicii cum ar fi tele-învățământul sau conectarea la internet, este accesbil oricând și pentru orice durată în condiții de maximă confidențialitate.

Sistemul de comutare și rutare de trafic, telefonie, fax, date și video-conferințe este adaptabil la nevoile clienților: poate fi folosit de utilizator când are nevoie, cât are nevoie, plătind doar timpul cât l-a folosit.

Centrul de Comunicații prin Satelit al Societății Naționale de Radiocomunicații SA este cea mai importantă poartă a României de intrare/ieșire pentru comunicațiile de date, voce, radio și video cu cele mai îndepartate state de pe Glob (USA, Canada, Australia, Japonia, Africa de Sud), încă din anul 1976. - EAL

Detalii la: www.snr.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro