Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Februarie 2002

Biblioteca TI

Elena Andreea Liță

Rețele integrate de voce și date

Rețelele integrate de voce și date au adus o schimbare fundamentală în industria telecomunicațiilor și a transmisiilor de date. Serviciile telefonice mai bune, prețurile mai mici, facilitățile noi, mai puțină mentenanță, mai multe opțiuni, toate aceste argumente au condus la convergența completă a rețelelor de date și a industriei telecomunicațiilor într-o singură comunitate.

Cartea Rețele integrate de voce și date arată cum se integrează tehnologia tradițională de voce în rețelele de date Cisco, axându-se în special pe implementarea tehnologiilor Voice over Frame Relay (VoFR), Voice Over ATM (VoATM) și Voice over IP (VoIP). Tehnologiile menționate sunt descrise fără a se face trimitere la un produs anume, ceea ce permite o înțelegere globală a integrării date/voce.

Informația din carte va fi mai accesibilă pentru cititorii care sunt familiarizați cu conceptele de bază utilizate în domeniul rețelelor de date (OSI 7 layer model, TCP/IP routing and addressing) cât și cu o serie de tehnologii comune rețelelor WAN (T-1/E-1, ISDN, Frame Relay și ATM). Pentru a facilita înțelegerea noilor tipuri de rețele, cartea descrie tehnologiile WAN și examinează în detaliu facilitățile IP avansate.

Prima parte a cărții prezintă stadardele, protocoalele și metodologiile folosite în telefonia tradițională, și modul în care se aplică acestea la nivelui corporațiilor. Partea a doua "construiește" conceptele care stau la baza comunicațiilor de voce pachetizate în timp real și transmise prin rețelele de date, descriind totodată și modul de funcționare al tehnologiilor VoFR, VoATN și VoIP. Partea a treia prezintă proiectele de integrare voce/date, inclusiv detalii legate de concepție, analiză și design, urmând ca în ultima parte a cărții să se arate modul în care aceste proiecte sunt implementate.

Pe scurt, cartea este o punte între rețelele telefonice tradiționale și noua lume a rețelelor pachetizate de voce și date.

Integrating Voice and Data Networks,
Scott Keagy, Editura Cisco Press, 644 pagini,
ISBN 1-57870-196-1,
în România prin Byblos SRL,
preț: 66$.

 

MCSE, Windows 2000 Server

Lucrarea Windows 2000 Server a fost realizată cu asistența companiei Microsoft și face parte din seria MCSE, Ghid de studiu, publicată de Editurile All, care acoperă atât materia pentru examenele cu tematică obligatorie MCSE Windows 2000, cât și cea pentru examenele cu tematică la alegere.

Noul program MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer) are ca obiectiv principal dezvoltarea unor abilități practice, Microsoft afirmând că "aproape jumătate din cerințele examenelor MCSE testează cunoștințele de depanare a sistemului de operare".

Windows 2000 Server are o structură progresivă, începând cu o trecere în revistă a cunoștințelor de bază, legate de facilitățile sistemului de operare, instalarea și configurarea acestuia, fiind apoi abordate subiecte mai complexe, cum ar fi administrarea utilizatorilor și a grupurilor, administrarea stocării pe disc, a accesului la fișiere și directoare, configurarea tipăririi locale și în rețea, administrarea serviciilor web și a conexiunilor de rețea. De asemenea, se arată cum se pot îmbunătăți performanțele calculatorului, cum se depanează acesta și care sunt modalitățile de recuperare a datelor.

Pentru a acumula și o experință practică necesară promovării examenului, pe parcursul cărții există exerciții și aplicații, iar la sfârșitul fiecărui capitol se găsește un rezumat al acestuia, o listă de termeni cheie reprezentând concepte de bază și o secțiune de întrebări recapitulative.

Conținutul cărții este susținut și de un CD care cuprinde teste interactive Sybex EdgeTest, simulări și un dicționar de termeni explicativi din domeniul rețelelor. Din păcate, CD-ul nu se livrează împreună cu cartea și nu este inclus în prețul acesteia.

MCSE Windows 2000 Server,
Ghid de Studiu, Lisa Donald, James Chellis,
Editurile All, 688 pagini,
ISBN 973-571-350-0, preț:
279.000 lei.

 

Books24x7, biblioteca profesioniștilor

Începând din luna decembrie 2001, compania Genisoft din Timișoara le oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a se conecta la cea mai mare bibliotecă virtuală din lume, Books24x7.

Contra unui abonament anual, serviciul Books24x7 permite accesul la peste 3000 de cărți și manuale din domeniul tehnologiei informației și al business-ului direct de pe computerul personal, timp de 24 ore pe zi, șapte zile pe saptămână.

Materialul bibliografic este disponibil sub forma unor pachete specializate - IT Pro, Business Pro și Office Esentials.

Pachetul ITPro se adresează specialiștilor în tehnologia informației. Cărțile provin de la edituri de mare prestigiu, printre care Microsoft Press, MIT Press, Osborne, Que, Sybex și Wiley. ITPro poate fi utilizat ca produs de sine stătător sau poate fi încorporat în programe special destinate învățământului electronic, în cadrul companiilor naționale sau multinaționale.

BusinessPro accelerează acumularea de cunoștințe din domeniul afacerilor, îmbunătățește managementul și stimulează dezvoltarea profesională. Colecția actuală cuprinde aproape 700 de titluri.

OfficeEssentials este o colecție cu o destinație mai generală, care oferă informații pentru utilizatorii de aplicații desktop (Microsoft Office 2000, Windows 2000 & 98, Corel Draw, Adobe PhotoShop, Lotus Smart, Macintosh, Goldmine și internet).

Avantajele acestui serviciu sunt oportunitatea ridicată de training individual și la nivel de corporație, rapiditatea accesului la informație, eficiența motorului de căutare, concizia informației și permanenta actualizare a acesteia.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro