Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Februarie 2002

Hai la plimbare

Dan Iancu

Nu de puține ori ai chef să te plimbi brambura prin cele zări și printre mormanele de situri nu întotdeauna aveai ceva la îndemână, care să te scutească de a căuta prin diferite motoare de căutare. La Sibiu, doi amatori de fotografie, unul din ei chiar profesionist din gașca de la www.fotomagazin.ro, au creat un sit excelent unde fotografii din cele mai îndepărtate unghere ale lumii, români, dar nu numai, au posibilitatea să ne arate creațiile lor. Gicu Șerban și Emanuel Baruch au înființat www.fototur.com. "Meet the world's attractions" este sloganul, deviza acestui loc și cum regulamentele sunt trilingve (engleză, franceză, română, urmând ca și germana să fie p'acolo) îi invităm pe toți cei care pot, au și vor să se alăture cu imaginile lor. Oricum, situl fiind moderat, nu există pericolul ca să întâlniți poze iola (io la Paris, io la Predeal etc.) sau nesfârșite serii cu pisicuțe.

Simplitatea execuției stă la baza ideii acestui sit. Grafica la obiect, accentul fiind pus pe bazele de date cu nume, comentarii și fotografii, aștept și diacriticele, accesul simplu și rapid, modalitățile de parcurgere și înregistrare a diferitelor componente complet automatizate, o căutare eficientă cu diferite opțiuni, reguli clare, votarea bine controlată pe subsecțiuni și bunăvoința autorilor fac din acest sit o excelență în materie. O mențiune suplimentară pentru precizarea privind drepturile de autor, cestiune nu tocmai în mintea amatorilor de chilipiruri și de ilustrat situri gratis. MySQL și php sunt uneltele tehnice folosite inclusiv pentru micile reclame din dreapta, stocate și ele într-o bază de date pentru a fi folosite în funcție de oraș sau țară.

Situl ne propune două secțiuni la care suntem invitați să participăm. Una numită "Countries", pentru imagini singulare din diferite țări, cealaltăeste "tours" dedicată unor serii de fotografii interesante, grupate pe locații și pe evenimente sau teme la alegerea autorilor. La data scrierii articolelor sunt 508 fotografii, 91 de fotografi și 18 tururi. Condiția de a publica aici este înscrierea autorului cu câteva date importante. La secțiunea de fototururi se pot pune minimum cinci imagini. De observat grija de a da informații importante vizitatorilor, inclusiv date tehnice (la secțiunea "singularelor"). La alte situri se pot adăuga și comentarii la fotografiile expuse, dar această opțiune are baiul că dă de muncă inutil moderatorului. la cele două secțiuni principale mai luați aminte și la o pagină destul de bine garnisită de legături preferate de autori. Aici se mai pot pune situri interesante, cred eu, dar depinde și de bunăvoința deținătorilor.

Situl este remarcabil prin raportul eficiență - calitate și reprezintă una dintre reușitele în materie. Paginile se comportă excelent pe două rezoluții majore (800 și 1024), precum și în trei navigatoare de ultimă ediție. Pe scurt, hai la plimbare!

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro