Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Februarie 2002

Dan Aldea

Dan Iancu

Motto:
"Firește, ce v-am povestit s-a întâmplat cândva.
La noi astfel de lucruri nu se pot întâmpla!
La noi, de ai rușinea de-a fi critic muzical cu nume de-animal
Te consideră toți om normal."
Balada unui critic muzical cu nume de-animal
(dedicată lui Octavian Ursulescu)


Pe vremuri, când lumea muzicii poprockfolk românești se dădea în concerte la Polivalentă, pe când topurile Săptămâna nu erau atârnate de scrierile actualului senator, pe când speram să fim oameni normali, se vorbea în patria nostrae de doi chitariști, conducători de trupe și de direcții. Din această rivalitate s-au născut unele dintre cele mai frumoase momente muzicale la care am avut norocul să fiu spectator. Despre Phoenix și Nicu Covaci am mai scris, dar despre Dan Andrei Aldea încă nu. Zilele trecute un cititor din Alba-Iulia, soțul autoarei bucătăriei Lianei (a se vedea www.ignat.ro), îmi dădu un capăt de ață și cum plăcerea de a-l e-vedea pe celebrul chitarist, compozitor, om de muzică a fost enormă, încerc acum să vă prezint situl lui.

Dacă ar fi fost numai bucuria regăsirii numelui, poate nu s-ar fi născut acest articol. Situl este mai mult decât un simplu loc de autor. Paginile de la http://aldea001.bei.t-online.de/, sunt mai degrabă un ansamblu excelent realizat din punct de vedere tehnic și grafic. Impresionată este în primul rând posibilitatea de a asculta părți de piese scrise sau aranjate de Dan Aldea. Cum este un generos, există și o pagină cu diferite "învățăminte" folositoare oamenilor de muzică dar nu numai. Cum problema care și-a pus-o autorul a fost modalitatea de audiere, fără prea multe necesități de tip plug-in, după lungi și multiple căutări a găsit cum se face posibil aceasta chiar cu standartul Windows 98. De altfel situl poate fi văzut numai în Internet Explorer cu execuție de JavaScript. Cine citește mențiunile de la "Credits" va înțelege cu siguranță că un compozitor nu este neapărat un boem departe de calculator. Situl este de asemenea păzit de curioși nedoriți și doar câteva pagini sunt lăsate la mâna amatorilor de "click-dreapta". Discuția care am avut-o prin poșta electronică poate face să pălească mulți dintre specialiștii de carton în materie de programare specifică siturilor de web.

Aspectul grafic este aproape impecabil. Pentru un sit de presupus amator are o eleganță naturală, fără efecte nocive, cu umor și o bună folosire a spațiului pe care și l-a propus. Luați aminte la combinațiile de culori, la fonturile folosite, la atenția de a menționa unde ce și cum pentru fie'ce album. Vizitarea acestui sit este nu numai o plăcere pentru fanii lui Dan Aldea, dar și o lecție pentru mulți făcători de situri românești, chiar pentru cei care se intitulează profesioniști.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro