Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Februarie 2002

Intel lansează procesoarele Pentium 4 la 2,2 GHz

Compania Intel a lansat recent cel mai performant procesor Pentium 4 care rulează la 2,2 GHz sau 2,2 miliarde de cicluri pe secundă. Noul procesor a fost realizat cu ajutorul celor mai avansate tehnologii de producție Intel și stabilește un etalon pentru o nouă clasă de PC-uri de înaltă performanță, folosite atât pentru crearea și editarea conținutului audio-video digital cât și pentru cele mai recente aplicații de birou.

Atingerea pragului de 2,2 GHz survine într-un moment în care aproape 450 milioane de utilizatori folosesc PC-uri care rulează la viteze de 700 MHz sau mai mici. Aceste PC-uri reprezentau ultima realizare tehnologică în urmă cu doi sau patru ani, înainte însă de revoluția marcată de player-ele MP3 sau de apariția unor fenomene precum jocurile online, DVD-urile sau conținutul video de pe internet. Noul procesor Pentium 4 este construit cu ajutorul celei mai avansate tehnologii de producție din industria semiconductoarelor și anume tehnologia Intel de fabricație pe 0,13 microni, care folosește conexiuni de cupru de înaltă eficiență. Folosind această tehnologie, Intel a reușit să mărească memoria de tip L2 cache, reducând în același timp dimensiunile procesorului cu peste 30%. Cu tehnologia de producție pe 0,13 microni este posibilă construirea unor circuite extrem de mici, care permit plasarea a 55 de milioane de tranzistori pe același cip. Pentru crearea unei impresii cât mai exacte se poate spune că sunt necesare aproape 1000 de astfel de structuri, dispuse în paralel, pentru a egala grosimea firului de păr.

Tehnologia Intel de producție pe 0,13 microni presupune utilizarea pe scară largă a tranzistorilor de 60 nanometri, cei mai mici și mai rapizi tranzistori din lume, care stau la baza celor mai performante microprocesoare din industrie.

Sistemele bazate pe procesorul Pentium 4 la 2,2 GHz sunt disponibile în acest moment pe piață la cei mai mari producători de PC-uri din întreaga lume, prețul unui procesor Pentium 4 la 2,2 GHz, cu 512 kB de memorie L2 cache, fiind în jur de 562$, pentru cantități de 1.000 de unități.

Noul procesor este disponibil și în România prin distribuitorii autorizați. - EAL

Detalii la: www.intel.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro